FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ČELNIK VOJVOĐANSKIH MAĐARA PONOSAN NA DOPRINOS MANJINA U PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA SRBIJE

ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Saveza vojvođanskihHrvata Jožef Kasa u razgovoru za novosadski "Dnevnik" izjavio je da je"ponosan na ulogu nacionalnih manjina u drugom krugu predsjedničkihizbora u Srbiji" i na doprinos pobjedi Borisa Tadića na predsjedničkimizborima u Srbiji.
ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Saveza vojvođanskih Hrvata Jožef Kasa u razgovoru za novosadski "Dnevnik" izjavio je da je "ponosan na ulogu nacionalnih manjina u drugom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji" i na doprinos pobjedi Borisa Tadića na predsjedničkim izborima u Srbiji.

Upitan za komentar na izjavu kandidata Radikalne stranke Tomislava Nikolića da je Tadić pobijedio na nedjeljnim izborima zahvaljujući glasovima nacionalnih manjina, Jozef Kasa ističe kako je posebno ponosan na mađarsku zajednicu u Vojvodini koja se podrškom Tadiću opredijelila za demokratski i europski put. "Nisu glasali za Nikolića koji zajedno sa svojim čelnikom Vojislavom Šešeljom njeguje snove o liniji Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica. Nikolić se zbog toga ne bi smio ljutiti na manjine, nego bi trebao razmišljati kako su nam iz njegove stranke sa skupštinske govornice nudili zahrđale žlice i sendviče", rekao je Kasa u razgovoru za list.

Kasa je u razgovoru za novosadski list ocijenio i da se s velikom sigurnošću mogu očekivati izvanredni parlamentarni izbori u Srbiji ove jeseni i dodao kako bi ih, po njegovom mišljenju, trebalo što prije organizirati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙