FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKA MORA OMOGUĆITI SRBIMA SIGURAN ŽIVOT

ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Nikad nisam rekao da odustajem odzamisli o "velikoj Srbiji" ali čekat ćemo da Hrvatska bude demokratskazemlja, da vrati Srbe u srpsku Krajinu i omogući im siguran život,osvrće se kandidat Srpske radikalne stranke na predsjedničkim izborimaTomislav Nikolić u "Večernjim novostima" na Šešeljevu "aktualizaciju"te zamisli.
ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Nikad nisam rekao da odustajem od zamisli o "velikoj Srbiji" ali čekat ćemo da Hrvatska bude demokratska zemlja, da vrati Srbe u srpsku Krajinu i omogući im siguran život, osvrće se kandidat Srpske radikalne stranke na predsjedničkim izborima Tomislav Nikolić u "Večernjim novostima" na Šešeljevu "aktualizaciju" te zamisli.

"Kad mi u Srbiji razmišljamo o pravima manjina u svakom selu, u kojem su manjine u većini, i Hrvatska će morati razmisliti o pravima Srba na ogromnom teritoriju", upozorava Nikolić.

"Tu mora biti posebnog statusa, autonomije. Kome u Srbiji smeta moja priča o povratku Srba u RSK? Onima što žive na jednom madracu i koje vlada tjera iz kolektivnih smještaja, ili nama koji živimo u središtima velikih gradova", pita čelnik SRS-a.

"Knin je srpski grad, u njemu su Srbi u većini. Zašto ih tamo nema i u čemu je moja krivnja ako želim da se ljudi vrate na svoje? To je naša priča o RSK i liniji Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica. Zato i predlažem da uništimo sve oružje na Balkanu. Moj izbor za predsjednika Srbije nije nikome prijetnja i neka o tome ne lažu", kaže Nikolić za beogradski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙