FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ODZIV NA BIRALIŠTA U SRBIJI NEŠTO VEĆI NEGO U PRVOM KRUGU

BEOGRAD,27. lipnja 2004. (Hina) - Prema podacima Centra za slobodneizbore i demokraciju (CeSID), u nedjelju do 14 sati na birališta uSrbiji izašlo je 22,4 posto, ili oko milijun i 460 tisuća od oko 6,5milijuna ukupno upisanih birača, koji se u drugom krugu predsjedničkihizbora opredjeljuju između dvojice kandidata, predsjednika Demokratskestranke Borisa Tadića i zamjenika predsjednika Srpske radikalnestranke Tomislava Nikolića.
BEOGRAD,27. lipnja 2004. (Hina) - Prema podacima Centra za slobodne izbore i demokraciju (CeSID), u nedjelju do 14 sati na birališta u Srbiji izašlo je 22,4 posto, ili oko milijun i 460 tisuća od oko 6,5 milijuna ukupno upisanih birača, koji se u drugom krugu predsjedničkih izbora opredjeljuju između dvojice kandidata, predsjednika Demokratske stranke Borisa Tadića i zamjenika predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića.

To je, prema podacima CeSID-a, nešto veći odziv birača na izbore nego u prvom krugu predsjedničkih izbora, održanom 13. lipnja.

Predsjednik Upravnog odbora CeSID-a Zoran Lučić, koji očekuje da će do zatvaranja birališta u 20 sati glasovati oko 45 posto birača (u prvom krugu 47 posto), najavio je da će ta organizacija procjenu rezultata izbora priopćiti u nedjelju nakon 21 sat, čak i ako razlika između dva kandidata bude samo nekoliko tisuća glasova.

"Budući da su samo dva kandidata, očekujemo da će prebrojavanje glasova na biračkim mjestima biti relativno brzo", kazao je Lučić novinarima u beogradskom Medija centru, dodavši da se procjena obavlja na uzorku koji se dosad pokazao kao "izrazito pouzdan".

Nove podatke o odzivu birača u drugom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji CeSID će priopćiti u 18 sati.

Prema istraživanjima javnog mišljenja, obavljenima prije drugog kruga predsjedničkih izbora, broj birača koji se odazovu na birališta odredit će budućeg predsjednika, pri čemu veći odziv - prema tim istraživanjima - pogoduje predsjedniku Demokratske stranke Borisu Tadiću, a manji odaziv birača kandidatu radikala Tomislavu Nikoliću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙