FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "OSLOBOĐENJE" O ISTUPU VIJEĆNIKA ŽUPE DUBROVAČKE

ZAGREB, 28. lipnja 2004. (Hina) - Sarajevsko Oslobođenje u broju odsubote komentira slučaj općinskog vijećnika Župe Dubrovačke i članaHDZ-a koji je prilikom rasprave o privatizaciji tamošnjih hotelaSrebreno na sjednici Vijeća izjavio da je "bolje da hoteli i daljeostanu zapušteni nego da ih kupe Srbi ili Židovi" i ocjenjuje da je"žalosno, ali i znakovito" da nitko na sjednici nije reagirao na tajistup.
ZAGREB, 28. lipnja 2004. (Hina) - Sarajevsko Oslobođenje u broju od subote komentira slučaj općinskog vijećnika Župe Dubrovačke i člana HDZ-a koji je prilikom rasprave o privatizaciji tamošnjih hotela Srebreno na sjednici Vijeća izjavio da je "bolje da hoteli i dalje ostanu zapušteni nego da ih kupe Srbi ili Židovi" i ocjenjuje da je "žalosno, ali i znakovito" da nitko na sjednici nije reagirao na taj istup.

List piše da je hrvatska vlada osudila istup općinskog vijećnika Župe Dubrovačke i ujedno izrazila žaljenje zbog spomenutog događaja, te da je iz središnjice HDZ-a stigla i najava da će vijećnik biti i stranački kažnjen. "No žalosno je", nastavlja komentator lista, "ali i znakovito, da nitko na samoj sjednici Općinskog vijeća nije reagirao na takvu rasističku, zapravo pravu fašističku provokaciju".

"Iako će možda branitelji hrvatskog imidža tvrditi da je riječ o pojedinačnim slučajevima, činjenice govore da ti 'pojedinačni' slučajevi i nisu tako rijetki", smatra list i ocjenjuje da se "nije lako osloboditi ozračja koje se još ne tako davno širilo i iz najviših krugova vlasti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙