FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra se obilježava dan Dunava

OSIJEK,28. lipnja(Hina) - U Hrvatskoj će se sutra prvi put obilježiti"Dan Dunava", a središnja priredba održat će se u Vukovaru, uprostorijama tamošnjeg Hrvatskog veslačkog kluba (HVK), izvijestio jedanas osječki vodnogospodarski odjel "Hrvatskih voda".
OSIJEK,28. lipnja(Hina) - U Hrvatskoj će se sutra prvi put obilježiti "Dan Dunava", a središnja priredba održat će se u Vukovaru, u prostorijama tamošnjeg Hrvatskog veslačkog kluba (HVK), izvijestio je danas osječki vodnogospodarski odjel "Hrvatskih voda".

Povod je obilježavanju 10. obljetnica potpisivanja Konvencije o suradnji na zaštiti i održivoj uporabi Dunava, a koja je 29. lipnja 1994. potpisana u Sofiji.

U obavijesti se navodi kako će se, uz kulturno-umjetnički program, polaganje vijenaca kod križa na Dunavu te slanje poruka u bocama Dunavom, u Vukovaru sutra, među ostalim, održati otvorenje poslovnog prostora "Hrvatskih voda" i predstavljanje plana vodnogospodarskog uređenja toga grada.

U prostorijama HVK-a "Vukovar" održat će se stručni kolegij "Hrvatskih voda", u nazočnosti državnog tajnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Bože Galića, predsjednika Upravnog vijeća i generalnog direktora "Hrvatskih voda" Stjepana Šturlana i Davorina Androšića.

Dunav je, nakon Volge, druga najdulja europska rijeka, koja povezuje 18 država, a u RH slijevu Dunava pripada prostor od 35.000 četvornih metara.

"Nakon stupanja na snagu Konvencije o suradnji na zaštiti i održivoj uporabi Dunava, 1998. osnovana je Međunarodna komisija za zaštitu Dunava, sa sjedištem u Beču. Konvencija daje zemljama članicama mogućnost za suradnju na najvišim državnim razinama, suradnju tehničkih stručnjaka te predstavnika civilnog društva i znanstvenih zajednica. Predstavnici RH ravnopravno i aktivno sudjeluju u radu tijela i radnih skupina te međunarodne komisije", stoji u obavijesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙