FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TALIJANSKI PISAC CLAUDIO MAGRIS DOBIO UGLEDNU ŠPANJOLSKU NAGRADU

KULTURA-KNJIŽEVNOSTTALIJANSKI PISAC CLAUDIO MAGRIS DOBIO UGLEDNU ŠPANJOLSKU NAGRADUOVIEDO, Španjolska, 15. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Talijanski pisacClaudio Magris (65) dobitnik je španjolske nagrade Princ od Asturije ukategoriji književnosti, objavio je ocjenjivački sud u Oviedu.
OVIEDO, Španjolska, 15. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Talijanski pisac Claudio Magris (65) dobitnik je španjolske nagrade Princ od Asturije u kategoriji književnosti, objavio je ocjenjivački sud u Oviedu.

Magrisovo djelo održava "raznolikost Europe bez granica, solidarnost i volju za dijalogom kultura", objavio je ocjenjivački sud.

Claudio Magris profesor je njemačke književnosti na sveučilištu u Trstu i smatra ga se jednim od najvećih stručnjaka za povijest i kulturu središnje Europe.

Objavio je desetak romana, drama i eseja i preveo klasike kao što su Ibsen i Kleist. Njegova djela prevedena su na 13 jezika.

Na međunarodnoj sceni pojavio se 1986. djelom "Dunav", pričom o velikoj rijeci i civilizaciji. Na engleski su mu prevedena i djela "Microcosmos", "Inferences on a Sabre" i "A Different Sea". Dobitnik je već nekoliko međunarodnih nagrada.

Nagrada Princ od Asturije vrijedna je 50.000 eura. Tradicionalno je u jesen u Oviedu, središtu Asturije, dodjeljuje španjolski prestolonasljednik princ Felipe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙