FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U KOORDINIRANIM NAPADIMA 74 MRTVA, STANJE U FALLUJI SE SMIRUJE, TVRDI ZAPOVJEDNIK TAMOŠNJE BRIGADE

BAGDAD/FALLUJA, 24. lipnja 2004. (Hina/AFP) - U koordiniranoj akcijiiračkih pobunjenika izvršenoj u četvrtak, šest dana uoči prijenosavlasti u Iraku, u nekoliko gradova simultano, prema najnovijim supodacima poginule najmanje 74 osobe, objavljeno je iz službenihizvora.
BAGDAD/FALLUJA, 24. lipnja 2004. (Hina/AFP) - U koordiniranoj akciji iračkih pobunjenika izvršenoj u četvrtak, šest dana uoči prijenosa vlasti u Iraku, u nekoliko gradova simultano, prema najnovijim su podacima poginule najmanje 74 osobe, objavljeno je iz službenih izvora.

Sukobi, među kojima je i napad automobilom bombom na policijsku postaju, izbili su rano jutros gotovo u isti čas u Mosulu, Baakubi, Falluji i Ramadiju, gradovima zapadno, istočno i sjeverno od Bagdada. Odgovornost za napade u Baakubi preuzela je skupina povezana s terorističkom mrežom Al Qaidom.

Prema privremenim podacima koje je priopćilo iračko ministarstvo zdravstva, u tim je sukobima ubijeno 66 Iračana, a 268 ih je ranjeno. U žrtve se ne ubrajaju četiri pripadnika nacionalne garde i tri američka vojnika koji su također ubijeni u četvrtak.

Zapovjednik brigade u Falluji, general Mohammad Abdel Latif izjavio je u četvrtak poslijepodne da se stanje smiruje u tom sunitskom gradu nakon sukoba između gerilskih boraca i marinaca do kojih je došlo zbog "nesporazuma".

"Naoružana skupina koja nije iz Falluje napala je marince u istočnom dijelu grada, kod autoceste Bagdad-Amman, a američke su snage bile sigurne da je riječ o ovdašnjim borcima", kazao je zapovjednik snaga zadužen za očuvanje reda u gradu.

General Latif je izvijestio da je u Falluji ubijena samo jedna osoba i da su četiri ranjene, istaknuvši činjenicu da je "do razmjene vatre došlo zbog nesporazuma koji je brzo riješen".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙