FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI PREDSJEDNIK SRBIJE DEFINITIVNO DEMOKRAT BORIS TADIĆ

BEOGRAD,27. lipnja(Hina) - Prema najnovijim neslužbenim i privremenimpodacima Centra za slobodne izbore i demokraciju (CeSID), pobjedniksrbijanskih predsjedničkih izbora održanih u nedjelju i novipredsjednik Srbije je predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić.
BEOGRAD,27. lipnja(Hina) - Prema najnovijim neslužbenim i privremenim podacima Centra za slobodne izbore i demokraciju (CeSID), pobjednik srbijanskih predsjedničkih izbora održanih u nedjelju i novi predsjednik Srbije je predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić.

Prema tim podacima, Tadić je dobio 53,7 posto, a njegov protukandidat Tomislav Nikolić, zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke, 45 posto glasova.

Novi predsjednik Srbije Tadić u Beogradu je, prema podacima CeSID-a objavljenima u nedjelju navečer, dobio 59,5 posto nasuprot 39,2 posto glasova za Nikolića, u središnjoj Srbiji Tadić je dobio 50,4 posto nasuprot 48,1 posto Nikolićevih glasova, u Vojvodini je Tadića podržalo 55,7 posto glasača, a Nikolića 43,2 posto, dok je jedino na Kosovu Nikolić dobio značajno više glasova od Tadića, 71,9 posto Nikolićevih u odnosu na 27,4 posto Tadićevih glasača od ukupno izašlih na birališta.

Prema još neslužbenim podacima, izlaznost birača u drugom krugu bila je 48,7 posto birača, što je čak nešto više od birača koji su izašli u prvom krugu (47,6) predsjedničkih izbora, održanih 13. lipnja između 15 kandidata.

Republička izborna komisija objavit će službene rezultate u roku od 96 sati od završetka glasanja, odnosno najkasnije do 1. srpnja u 20 sati, kad će rezultate objaviti u "Službenom glasniku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙