FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEMOKRAT BORIS TADIĆ NOVI PREDSJEDNIK SRBIJE - NESLUŽBENI REZULTATI

BEOGRAD,27. lipnja(Hina) - Prema neslužbenim i privremenim izbornimrezultatima Centra za slobodne izbore i demokraciju (CeSID),objavljenima u beogradskom Medija centru u nedjelju nešto prije 21sat, novi predsjednik Srbije je predsjednik Demokratske stranke BorisTadić.
BEOGRAD,27. lipnja(Hina) - Prema neslužbenim i privremenim izbornim rezultatima Centra za slobodne izbore i demokraciju (CeSID), objavljenima u beogradskom Medija centru u nedjelju nešto prije 21 sat, novi predsjednik Srbije je predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić.

Prema tim podacima - dobijenim prema reprezentativnom glasačkom uzorku na 60 posto biračkih mjesta u Srbiji - Tadić je dobio milijun i 690 tisuća glasova ili 53,5 posto, a Tomislav Nikolić, zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke, milijun i 420 tisuća ili 45,1 posto glasova od ukupno izašlih birača u Srbiji. Na izbore je, prema posljednjim podacima, izašlo 48,5 posto od ukupno upisanih oko 6,5 milijuna srbijanskih birača.

Kako je novinarima kazao direktor "Strateškog marketinga" Srđan Bogosavljević, Tadić je u drugom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji dobio 270 tisuća glasova više od svog protukandidata radikala Nikolića, a mogućnost statističke pogreške - s obzirom na dosad obrađena glasačka mjesta - maksimalno se procjenjuje na jedan postotak.

Republička izborna komisija objavit će službene rezultate u roku od 96 sati od završetka glasanja, odnosno najkasnije do 1. srpnja u 20 sati, kad će rezultate objaviti u "Službenom glasniku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙