FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska stranka zelenih i Eko kvarner o ruskim pritiscima u vezi s projektom "Družba Adria"

NJIVICE, , 27. lipnja 2004. (Hina) - Europska stranka zelenih (ESZ) iekološka uduga Eko Kvarner tvrde kako su u svezi s projektom "DružbaAdria" uočeni neprimjereni pritisci Ruske Federacije radi njegoverealizacije bez obzira na rezultate studije i javnu raspravu, te da todaje dodatno političko opravdanje za angžaman tijela Europske unije,ističe se u današnjem priopćenju udruge Eko Kvarnera.
NJIVICE, , 27. lipnja 2004. (Hina) - Europska stranka zelenih (ESZ) i ekološka uduga Eko Kvarner tvrde kako su u svezi s projektom "Družba Adria" uočeni neprimjereni pritisci Ruske Federacije radi njegove realizacije bez obzira na rezultate studije i javnu raspravu, te da to daje dodatno političko opravdanje za angžaman tijela Europske unije, ističe se u današnjem priopćenju udruge Eko Kvarnera.

U Njivicama je protekla dva dana održan redoviti radni sastanak "Green East - West dialog" odbora Europske stranke zelenih, a tom su prigodom održani i sastanci s članovima Eko Kvarnera. Europska stranka zelenih, koja je na nedavnim izborima za Europski parlament osvojila 42 zastupnička mandata, pomno prati izradu studije utjecaja na okoliš za projekt "Družba Adria" i ocjenjivanje te studije u ovlaštenome ministarstvu, te obveznu javnu raspravu, stoji u priopćenju Eko Kvarnera.

U priopćenju se također ističe da će ESZ učiniti sve u Bruxellesu i Strasborugu ako javna rasprava i prihvaćanje njezinih zaključaka ne budu tekli vjerodostojno i korektno kako bi se Republika Hrvatska upozorila da takvo ponašanje onemogućava njezino daljnje približavanje Europskoj uniji.

Zaključeno je da je taj projekt vrlo opasan za Jadran, osobito zbog balastnih voda i havarije tankera, te pogubnoga utjecaja na turizam.

Ocijenjeno je da ohrabruju dosadašnji postupci ministrice Marine Matulović Dropulić vezani uz to pitanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙