FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAFAT: PALESTINSKA VLAST ZASLUŽNA ŠTO NIJE BILO OSVETE ZA UBIJENE VOĐE HAMASA

JERUSALEM, 31. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednikYasser Arafat izjavio je u nedjelju da je njegova vlada pomogla usprječavanju osvetničkih napada na Izrael nakon ubojstva dvojice vođaHamasa.
JERUSALEM, 31. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik Yasser Arafat izjavio je u nedjelju da je njegova vlada pomogla u sprječavanju osvetničkih napada na Izrael nakon ubojstva dvojice vođa Hamasa.

Upitan zašto militanti nisu izveli napade kojima su zaprijetili nakon što su u ožujku i travnju smaknuti vođe Hamasa Sheikh Ahmed Yassin i Abdel-Aziz al Rantissij, Arafat je izraelskoj postaji Channel 10 kazao da su za to zaslužne palestinske vlasti, te napori Egipta, SAD-a, Ujedinjenih naroda, Europske unije i Rusije.

Islamistička skupina Hamas, koja se zaklela na uništenje Izraela, ubila je stotine Izraelaca u samoubilačkim bombaškim napadima.

Izrael je neprestano optuživao Arafata da stoji iza napada na civile u palestinskoj pobuni protiv izraelske okupacije, koja je buknula 2000. nakon propasti mirovnih pregovora. Arafat je odbacivao takve optužbe.

I izraelska i palestinska vlast kažu da su spriječili brojne napade u posljednja dva mjeseca. Palestinski dužnosnici izjavili su da su nedavno uhitili 11 osumnjičenih militanata, a izraelska vojska tvrdi da je od travnja spriječila 25 samoubilačkih bombaških napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙