FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KANADA: LIBERALI I KONZERVATIVCI PORAVNATI UOČI IZBORA U PONEDJELJAK

KANADA-IZBORI-ISTRAŽIVANJEKANADA: LIBERALI I KONZERVATIVCI PORAVNATI UOČI IZBORA U PONEDJELJAKREGINA, Kanada, 26. lipnja 2004. (Hina) - Predizborno ispitivanjejavnog mišljenja provedeno u Kanadi pokazalo je da će se naparlamentarnim izborima u ponedjeljak voditi neizvjesna borba izmeđuliberala kanadskog premijera Paula Martina i njihovih suparnika izkonzervativne stranke, objavljeno je u subotu.
REGINA, Kanada, 26. lipnja 2004. (Hina) - Predizborno ispitivanje javnog mišljenja provedeno u Kanadi pokazalo je da će se na parlamentarnim izborima u ponedjeljak voditi neizvjesna borba između liberala kanadskog premijera Paula Martina i njihovih suparnika iz konzervativne stranke, objavljeno je u subotu.

U istraživanju instituta Ekos sudjelovalo je 5.254 Kanađana. Rezultati su pokazali da bi za liberale glasovalo 32,6 posto birača, a za konzervativce 31,8 posto. Ljevičarska stranka Novi demokrati, prema istraživanju bi dobila oko 19 posto glasova.

Ekos je istraživanje proveo u razdoblju od 21. do 24. lipnja za listove Toronto Star i La Presse.

Već je jasno da će Martinovi liberali izgubiti većinu u parlamentu, no još je neizvjesno tko će dobiti najviše mjesta. Analitičari ocjenjuju da bi liberali mogli dobiti oko 117 mjesta, odnosno osam više od konzervativaca. Potrebna većina je 155 mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙