FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EUROPSKI IZBORI: DOSAD NAJSLABIJI ODZIV OD 44,6 POSTO

BRUXELLES, 13. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Opći odziv na izborima zaEuropski parlament u Bruxellesu u proširenoj Europskoj uniji mogao bibiti tek 44,6 posto, što je najniži odziv zabilježen na ovim izborima,navodi se u predviđanju agencije za istraživanje EOS Gallupobjavljenom u nedjelju navečer.
BRUXELLES, 13. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Opći odziv na izborima za Europski parlament u Bruxellesu u proširenoj Europskoj uniji mogao bi biti tek 44,6 posto, što je najniži odziv zabilježen na ovim izborima, navodi se u predviđanju agencije za istraživanje EOS Gallup objavljenom u nedjelju navečer.

Očekuje se da će u petnaest starih članica Unije odziv biti 47,7 posto i 28,7 posto u deset novih članica koje su u Uniju ušle 1. svibnja.

Na prošlim europskim izborima 1999. odziv je već bio zabilježio rekordno nisku razinu od 49,8 posto.

Zadnja birališta u EU-u zatvaraju se u 20.00 sati po GMT-u, u Italiji, Poljskoj i Slovačkoj.

Prvi privremeni rezultati i istraživanja na biralištima objavljena u nedjelju navečer potvrđuju da su birači kaznili mnoge stranke na vlasti, kao što se i očekivalo.

To je slučaj sa socijaldemokratima (SPD) kancelara Schroedera u Njemačkoj koji bilježe najteži poraz nakon rata s 21,9 do 23 posto glasova, prema prvim procjenama s birališta.

U Francuskoj, najviše izgleda prema istraživanjima ima socijalistička oporba, 29 do 30 posto glasova, ili gotovo dvostruko više nego Savez za narodni pokret (UMP) predsjednika Jacquesa Chiraca i premijera Jeana-Pierrea Raffarina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙