FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

HONG KONG - Strast Kineza za gledanjem kasnonoćnih utakmica Europskog nogometnog prvenstva dovela je, prema pisanju tamošnjih medija, do obiteljskih svađa u domovima diljem Kine. Jedna žena u gradu Guangzhou u južnoj Kini je razbila televizor ispred svog dečka, koji ju je neprestano budio navijajnjem i urlicima gledajući utakmice na Euru 2004. U drugom slučaju žena je, da onemogući suprugu noćno gledanje utakmica, isključila struju cijelom susjedstvu.

KUALA LUMPUR - Malezijska policija uhitila je skupinu ilegalnih nogometnih kladioničara, koja je po utakmici Europskog nogometnog prvenstva okretala i do 6 milijuna finggita, odnosno oko deset milijuna kuna. Prateći javna zbivanja policija je upala u stan u južnoj pokrajini Jahor i uhitila devetoricu muškaraca, među kojima i jednog državljanina Indonezije. Kladioničari su tada baš unosili podatke o okladama na nogometne utakmice Engleske i Hrvatske te Francuske i Švicarske, na prvenstvu u Portugalu. Osumnjičeni su stari od 20 do 40 godina, a ukoliko ih se osudi za ilegalno kockanje mogu dobiti kaznu od pet tisuća ringgita i šest mjeseci zatvora.

TOKIO - Japanski vladin panel odlučio je dopustiti kloniranje ljudskih embrija u istraživačke svrhe, javljaju u srijedu japanski mediji. Zagovornici medicinskog kloniranja tvrde da tzv. terapeutsko kloniranje ima velik potencijal u liječenju bolesti i spašavanju ljudskih života. Pitanje je, međutim, vrlo kontroverzno, a protivnici metode upozoravaju da bi takva istraživanja mogla dovesti do kloniranja ljudi. Ipak, kako ističe agencija Kyodo, odluka panela neće dopustiti kloniranje u istraživačke svrhe sve dok ne budu zadovoljeni određeni uvjeti, npr., uspostavljen vladin sustav za procjenu istraživanja.

BERLIN - Svaki osmi stanovnik Njemačke živi ispod granice siromaštva, proizlazi iz ispitivanja berlinskog Instituta za gospodarska istraživanja (DIW) koje je u srijedu objavio dnevnik "Westfaelische Nachrichten". Materijalno najugroženije skupine stanovništva su kao i dosad nezaposleni, obitelji s većim brojem članova te samohrani roditelji. Prema kriterijima berlinskog Instituta za gospodarska istraživanja, siromašan je svaki onaj građanin kojem mjesečno na raspolaganju stoji manje od 60 posto prosječnog primanja stanovništva, što se okvirno kreće oko 900 eura mjesečno. Siromašni dijelovi stanovništva su isto tako najviše pogođeni socijalnim i gospodarskim reformama koje provodi vlada Gerharda Schroedera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙