FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21.00 SAT

ZAGREB, 25. lipnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske emitiranih do 21.00 sat:
ZAGREB, 25. lipnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske emitiranih do 21.00 sat:

VUKOVAR, 25. lipnja 2004. (Hina) - Pod geslom "Nikad više Ovčara" u Vukovaru se danas održava središnja proslava Dana državnosti Republike Hrvatske te završetak izobrazbe i promocija 370 polaznika svih škola i učilišta Oružanih snaga RH. Središnjoj proslavi u vojarni 204. brigade HV-a u Vukovaru i promociji šestog naraštaja polaznika Ratne škole "Ban Josip Jelačić", osmog naraštaja pilota kadeta, polaznika časničke škole te časničke i dočasničke izobrazbe zapovjedništava za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te Hrvatske ratne mornarice nazočni su bili predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Stjepan Mesić, ministar obrane Berislav Rončević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Josip Lucić te predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

VUKOVAR - "Baš poput Vukovara hrvatske se Oružane snage opet grade, veličinom i strukturom prilagođavaju potrebama i mogućnostima države i zahtjevima okruženja, poručio je danas u Vukovaru predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS Stjepan Mesić u govoru na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana državnosti i završetka izobrazbe i promociji 370 polaznika svih škola i učilišta OS RH. Kako je rekao predsjednik Mesić, tijekom transformacije svojih oružanih snaga "Hrvatska mora sačuvati sastavnice sve tri grane kao i sposobnost obrane nacionalnog teritorija".

SLAVONSKI KOBAŠ - Nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom veličine oraha poslije 16 sati pogodilo je prisavska naselja na zapadu Brodsko-posavske županije. U nevremenu su stradala mjesta Davor, Orubica, Pričac i Slavonski Kobaš. U Slavonskom Kobašu olujni je vjetar oštetio krovove nekoliko kuća i gospodarskih objekata te iščupao nekoliko stabala. Led je pričinio štetu na poljoprivrednim usjevima. Današnje nevrijeme treće je u posljednjih sedam dana na tom području.

OSIJEK - Osječko područje danas je u razdoblju od 16 do 17 sati zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom, koje je, uz poteškoće u prometu, prouzročilo i materijalnu štetu. Prema podatcima osječko-baranjske Policijske uprave, uslijed pada odlomljenih grana s drveća i crijepa s krovova na području Osijeka oštećeno je nekoliko osobnih automobila, a u naselju Sjenjaku jedno je drvo palo na rasvjetni stup.

ZAGREB - Hrvatske autoceste potpisale su danas posljednji ugovor o kreditu za izgradnju autoceste Zagreb - Split vrijedan 250 milijuna dolara kojim će se financirati radovi tvrtke Bechtel na dionicama od Bosiljeva do čvora Sveti Rok, duljine 143 kilometra, priopćile su Hrvatske autoceste. Ugovor je potpisan s američkim kreditorom Private Export Funding Corporationom (PEFCO), a aranžer kredita je J.P. Morgan Chase Bank. Ugovor o kreditu posljednji je kreditni aranžman, kojim Hrvatske autoceste d.o.o. financiraju radove izgradnje autocesta, čiji se dovršetak, prema vladinu programu, planira do lipnja 2005.

PULA - Nastupom Tamburaškog orkestra HRT-a pod ravnanjem dirigenta Siniše Leopolda večeras je u Malom rimskom kazalištu u Puli svečano otvoren 25. jubilarni međunarodni Etno festival Europske radiotelevizijske unije. Ove godine festival je okupio izvođače i predstavnike javnih radijskih postaja iz Belgije, Bjelorusije, Češke, Danske, Finske, Norveške Njemačke, Poljske Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Švicarske, Ujedinjenog Kraljevstva, Ukrajine i Hrvatske. Etno festival Europske radiotelevizijske unije održava se svake godine u drugoj državi.

ĐAKOVO - Milovan Tatarin i Miroslav Slavko Mađer laureati su ovogodišnjih Sedmih đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara koji su završeni danas u Đakovu objavom laureatskih imena. Odlukom Prosudbenoga suda Susreta - koji su počeli u četvrtak, 24. lipnja, kao prateća priredba 38. "Đakovačkih vezova" - Milovanu Tatarinu pripala je nagrada "Julije Benešić" za njegovu knjigu kritika "Kućni prijatelj", kao i za sustavno praćenje književne kritike u hrvatskoj periodici koje će biti na jesen sažeto u knjizi kritika "Šišanje nerca", dok je Miroslavu Slavku Mađeru pripala Povelja uspješnosti za knjigu kritika "Pjesnikova lektira".

ZAGREB - Na Brezovičkoj cesti, između Zagreba i Brezovice, u izravnom sudaru kamiona i osobnog vozila ozlijeđene su dvije osobe koje su odmah Hitnom pomoći prevezene u zagrebačku Kliničku bolnicu Rebro, izvijestila je danas poslije podne zagrebačka policija. Zbog prometne nesreće cesta je od 17 sati zatvorena u oba smjera do daljnjega, a policijska ekipa na terenu obavlja očevid.

ZAGREB - Četrnaestogodišnji dječak utopio se jučer navečer u neuređenom jezeru zvanom "Bajer" u Kloštar Ivaniću, priopćeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Dječak je otišao plivati u to jezero u kojemu se inače kopa pijesak. Utopio se između 19 i 20 sati iako ga se pokušalo spasiti i reanimirati, rečeno je u policiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙