FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka predsjednika Mesića za Dan državnosti

ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik države Stjepan Mesićuputio je danas čestitku svim građanima Republike Hrvatske u povoduDana državnosti, 25. lipnja, ističući da nas taj dan podsjeća navrijeme od prije 13 godina kada smo donijeli odluku da krenemo putemneovisnosti.
ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik države Stjepan Mesić uputio je danas čestitku svim građanima Republike Hrvatske u povodu Dana državnosti, 25. lipnja, ističući da nas taj dan podsjeća na vrijeme od prije 13 godina kada smo donijeli odluku da krenemo putem neovisnosti.

"Republika Hrvatska i svi njezini građani prošli su težak i slavan put stjecanja neovisnosti, obrane domovine, te njezinog oporavka od rata i njegovih posljedica. U tom razdoblju Republika Hrvatska izgradila je čvrste temelje suvremene, demokratske i europske države", podsjeća se u čestitki.

"Prije nekoliko dana Republika Hrvatska je službeno započela postupak priključivanja Europskoj uniji kao zemlja kandidat, što je preduvjet za punopravno članstvo u europskoj obitelji naroda. Time je", istaknuo je Predsjednik, "ostvaren jedan od glavnih strateških ciljeva s kojim smo i krenuli u borbu za neovisnost, a time su i teške žrtve borbe za nacionalno oslobođenje i neovisnost dobile svoje povijesno opravdanje. Sada je na nama da sve svoje snage usmjerimo u konačnu realizaciju velikog cilja, a to je stvaranje suvremene, prosperitetne, razvijene demokratske Hrvatske kao punopravne članice Europske unije", poručio je hrvatski Predsjednik.

"Pred svima nama stoji zadaća stvaranja razvojne strategije za ubrzani razvitak Republike Hrvatske. Usvajanje europskih standarda i razvojnih kriterija nužno je zbog interesa i perspektive građana Republike Hrvatske. Pred nama su", ističe predsjednik Mesić, "izazovi usklađivanja zahtjeva globalizacije s potrebama očuvanja nacionalnih vrijednosti i vlastitog kulturnog identiteta".

"U ovom slavljeničkom raspoloženju, svim našim građankama i građanima čestitam naš najveći državni praznik - Dan državnosti", stoji u čestitki predsjednika Republike Stjepana Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙