FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeni 7. đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara

ĐAKOVO, 25. lipnja 2004. (Hina) - Milovan Tatarin i Miroslav SlavkoMađer laureati su ovogodišnjih Sedmih đakovačkih susreta hrvatskihknjiževnih kritičara koji su završeni danas u Đakovu objavomlaureatskih imena.
ĐAKOVO, 25. lipnja 2004. (Hina) - Milovan Tatarin i Miroslav Slavko Mađer laureati su ovogodišnjih Sedmih đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara koji su završeni danas u Đakovu objavom laureatskih imena.

Odlukom Prosudbenoga suda Susreta - koji su počeli u četvrtak, 24. lipnja, kao prateća priredba 38. "Đakovačkih vezova" - Milovanu Tatarinu pripala je nagrada "Julije Benešić" za njegovu knjigu kritika "Kućni prijatelj", kao i za sustavno praćenje književne kritike u hrvatskoj periodici koje će biti na jesen sažeto u knjizi kritika "Šišanje nerca", dok je Miroslavu Slavku Mađeru pripala Povelja uspješnosti za knjigu kritika "Pjesnikova lektira". Nagrade će laureatima, pravilo je te književne manifestacije, biti dodijeljene na naknadnoj svečanosti.

Ovogodišnji Susreti, čiji su organizatori đakovački ogranak Matice hrvatske i Društvo hrvatskih književnika - ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski, okupili su desetak književno-kritičarskih imena poput Julijane Matanović, Zlatka Crnkovića, Milovana Tatarina, Branimira Donata, Josipa Cvenića, Stanislava Marijanovića i drugih te nekoliko još nepoznatih mladih književnih kritičara čije vrijeme tek dolazi.

Također, u ovogodišnjem radu pridružilo im se i jedno inozemno književno-kritičarsko ime - dr. Alida Bremer iz Njemačke.

Tijekom dvodnevne manifestacije promoviran je Zbornik prošlogodišnjih Šestih susreta koji je priredila Julijana Matanović, u cijelosti ga posvetivši uredničkom radu Zlatka Crnkovića.

Predstavljena je i Tatarinova knjiga kritika "Kućni prijatelj", a održan je i znanstveni kolokvij "Irena Vrkljan -Svila, škare - 20 godina poslije" kojemu je tema bila uloga i mjesto Irene Vrkljan u ženskom pismu te njezin doprinos u domaćoj prozi i poeziji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙