FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLIT: POŽAR NA BRODU U TRAJEKTNOJ LUCI

SPLIT, 24. lipnja 2004. (Hina) - U splitskoj trajektnoj luci danas oko16,30 sati izbio je požar na motornom brodu "Ancona" pod panamskomzastavom, u vlasništvu brodarske kompanije "SEM Marine" iz Splita.
SPLIT, 24. lipnja 2004. (Hina) - U splitskoj trajektnoj luci danas oko 16,30 sati izbio je požar na motornom brodu "Ancona" pod panamskom zastavom, u vlasništvu brodarske kompanije "SEM Marine" iz Splita.

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, požar je već nakon 17 sati bio pod nadzorom, a ubrzo je i ugašen. Ozlijeđenih nema i šteta nije velika.

Kako se doznaje od kapetana broda "Ancona" Davora Begovića, u požaru, čiji se uzroci još utvrđuju, izgorjela je tenda i vanjski šank na krmenom dijelu broda, a zahvaćen je i salon - restoran. Ozlijeđenih nije bilo, a šteta, kako se procjenjuje, nije velika, pa bi brod, prema kapetanovim riječima, ako očevid bude dovršen, već večeras mogao isploviti na redovitoj liniji za Anconu.

Kapetan Begović izrazio je zadovoljstvo brzom reakcijom splitskih vatrogasaca koji su požar lokalizirali i ugasili u rekordnom roku, čime je, kako je rekao, izbjegnuta veća tragedija jer "svaki je požar na brodu, pa i naizgled najbezazleniji, vrlo opasan".

Neslužbeno se pretpostavlja da bi uzrok požara mogla biti iskra iz brodskog dimnjaka ili nemarno bačen opušak.

Brod je bio privezan ispred putničkog terminala trajektne luke, pa je, budući da u luci vlada praznička gužva, požar privukao velik broj znatiželjnika i putnika koji su čekali na ukrcaj na neki od brodova prema srednjodalmatinskim otocima. Inače, požar nije prouzročio kašnjenja drugih brodova, niti se stvorila veća gužva u luci, doznaje se od Jadrolinijina voditelja plovnog područja za srednji i južni Jadran Ante Mrvice. Službene informacije o požaru i njegovim uzrocima policija i vatrogasci dat će nakon završetka očevida koji je u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙