FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER OTVORIO NOVU TVORNICU LIJEKOVA "BELUPA"

KOPRIVNICA, 24. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader učetvrtak je u Koprivnici otvorio novu tvornicu polukrutih i tekućihlijekova farmaceutske tvrtke Belupo, vrijednu 10 milijuna eura. Tom jeprigodom ocijenio da nakon nedavnog otvaranja auto-cesteRijeka-Zagreb, te današnjeg otvaranja nove tvornice Belupo nema boljihdogađaja koji mogu okarakterizirati današnju Hrvatsku i najaviti njenubolju budućnost.
KOPRIVNICA, 24. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader u četvrtak je u Koprivnici otvorio novu tvornicu polukrutih i tekućih lijekova farmaceutske tvrtke Belupo, vrijednu 10 milijuna eura. Tom je prigodom ocijenio da nakon nedavnog otvaranja auto-ceste Rijeka-Zagreb, te današnjeg otvaranja nove tvornice Belupo nema boljih događaja koji mogu okarakterizirati današnju Hrvatsku i najaviti njenu bolju budućnost.

Hrvatska je na vanjskopolitičkom planu dosegnula jedan od velikih ciljeva - punopravni status kandidata za članstvo u EU i početka pregovore početkom 2005. godine, podsjetio je Sanader.

Istaknuo je da Hrvatska sada ima potpuno drugačiji status i u pogledu izvoza i privlačenja stranih ulaganja.

Premijer je uvjeren i da se Belupo može nositi s vodećim europskim tvrtkama.

Otvaranje nove tvornice Belupa jača tu kompaniju i njezin položaj, te samopouzdanje, kazao je Sanader, poručujući da Hrvatska ima sposobne, poduzetne i kreativne ljude. Državna vlast ima samo jednu zadaću, a to je da tim ljudima omogući i stvori takve uvjete da njihova poduzetnost, kreativnost i sposobnost dođu do izražaja, naglasio je.

Sanader je najavio punu potporu Vlade naporima Belupa i kompanije Podravka za daljnje povećanje izvoza njihovih proizvoda.

Po riječima predsjednika Uprave Belupa Sani Pogorilića, nova će tvornica pridonijeti još većem izvozu dermatoloških proizvoda koji već sada čine više od 40 posto Belupova izvoza vrijednog oko 120 milijuna eura.

Nova Belupova tvornica, koja se smatra jednim od najusvremenijih takvih postrojenja u svijetu, zapošljavat će 50 djelatnika, a opremljena je proizvodnim linijama za kreme, masti i gelove, tekuće preparate, te čepiće. Proizvodni kapacitet tvornice je 160 tuba krema ili masti u minuti odnosno 5000 čepića na sat, a sve su linije automatizirane.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja, premijer Sanader za jesen je najavio novi paket mjera u poreznoj politici radi poticanja gospodarstva, posebno izvozno orijentiranoga.

Vlada namjerava ojačati i gospodarsku diplomaciju, kazao je Sanader, poručujući da najveći dio moraju učiniti ipak sami hrvatski menadžeri koji moraju putovati po svijetu i osvajati nova tržišta.

Zamoljen da komentira mišljenja i prijedloge nekih ekonomista da se i promjenom tečajne politike pomogne izvoznicima, Sanader se zauzeo za stabilan tečaj kune. Osobno mislim da se deprecijacijom kune ne može potaknuti izvoz, nego bismo unijeli samo nered u makroekonomsku stabilnost koja u Hrvatskoj postoji već 11 godina i zato sam zagovornik jake kune, poručio je Sanader u razgovoru s novinarima nakon otvorenja tvornice Belupa.

Uz premijera, na prigodnoj svečanosti otvaranja nove tvornice Belupa bili su i potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Andrija Hebrang, ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, potpredsjednici Sabora Đurđa Adlešić i Luka Bebić, te predstavnici diplomatskog zbora, dužnosnici Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice i poslovni suradnici Belupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙