FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

dsv pokrenuo stegovni postupak protiv brodskog suca vukelića te imenovao suce visokog trgovačkog, dvaju županijskih i 14 općinskih sudova

ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Državno sudbeno vijeće na današnjojje sjednici pokrenulo stegovni postupak protiv suca općinskog suda uSlavonskom Brodu Miroslava Vukelića, zbog neurednog obnašanja sudačkedužnosti i imenovalo suce Visokog trgovačkog suda, županijskih sudovau Splitu i Zagrebu, te 14 općinskih sudova.
ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Državno sudbeno vijeće na današnjoj je sjednici pokrenulo stegovni postupak protiv suca općinskog suda u Slavonskom Brodu Miroslava Vukelića, zbog neurednog obnašanja sudačke dužnosti i imenovalo suce Visokog trgovačkog suda, županijskih sudova u Splitu i Zagrebu, te 14 općinskih sudova.

DSV je s 40-ak točaka proširio zahtjev za stegovnim postupkom protiv sutkinje Općinskog suda u Pagu Zdenke Barinić Čemeljić, čije razrješenje zahtijeva Županijski sud u Zadru, zbog višekratnog kašnjenja u pisanju i otpremi odluka, s čime je, u nekim slučajevima, kasnila i više godina nakon okončanja sudskog postupka.

Odgođeno je pokretanje stegovnog postupka protiv sutkinje Općinskog suda u Zagrebu Silvije Sunčane Stubičar, a o njezinu će slučaju DSV raspravljati još jednom prije godišnjeg odmora, te saslušati četiri predložena svjedoka.

Srđan Šimac jednoglasno je imenovan za suca Visokog trgovačkog suda RH.

Za sutkinju Županijskog suda u Zagrebu imenovana je Željka Rožić-Kaleb, koja je, u drugom krugu glasovanja, izabrana uz jedan suzdržan glas.

Nataša Jerković imenovana je za sutkinju Županijskog suda u Splitu, a od devet nazočnih, podržalo ju je šest članova DSV-a.

DSV je imenovao i suce općinskih sudova u Dubrovniku, Bujama, Biogradu, Krapini, Crikvenici, Karlovcu, Benkovcu, Rijeci, Osijeku, Iloku, Sisku, Dvoru, Novom Marofu i Čakovcu.

Jedinu kandidatkinju za dužnost suca općinskog suda u Korenici Biljanu Žigić-Kalember DSV je odbio imenovati, nakon upozorenja Dražena Matijevića da je riječ o osobi koja je bila predsjednica krajinskog suda u vrijeme okupacije hravtskog teritorija.

Matijević je upozorio da je Žigić-Kalember u Korenici ostala do pred oslobodilačku vojnu operaciju "Oluja", kad je izbjegla u Vukovar, gdje se ponovno stavila u službu okupacijskih vlasti, kao zamjenik općinskoga državnog odvjetnika.

Na tom je mjestu, sukladno Erdutskom sporazumu, ostala do danas, upozorio je Matijević, ocjenjujući da za imenovanje Žigić-Kalember nema zakonskih, ali ima moralnih razloga.

(Hina) xibob ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙