FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danac Soren Jessen-Petersen novi civilni upravitelj UN-a na Kosovu

PRIŠTINA/NEW YORK,16.lipnja 2004.(Hina) - Glavni tajnik Ujedinjenihnaroda Kofi Annan predložio je u srijedu Vijeću sigurnosti da imenujedanskog diplomata Sorena Jessena-Petersena civilnim upraviteljem naKosovu, javila je u srijedu navečer Televizija Kosova.
PRIŠTINA/NEW YORK,16.lipnja 2004.(Hina) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan predložio je u srijedu Vijeću sigurnosti da imenuje danskog diplomata Sorena Jessena-Petersena civilnim upraviteljem na Kosovu, javila je u srijedu navečer Televizija Kosova.

Soren Jessen-Petersen će zamijeniti Harrija Holkerija, koji je prošlog mjeseca podnio ostavku iz zdravstvenih razloga.

Očekuje se da će se Vijeće Sigurnosti o imenovanju novog predstavnika na Kosovu očitovati narednih dana.

Jessen-Petersen dolazi na Kosovo s položaja posebnog predstavnika Europske unije u Skopju. Prethodno je bio na raznim dužnostima u

Visokom povjereništvu UN za izbjeglice i u Tajništvu UN-a.

Europska Unija je vrlo zadovoljna imenovanjem Sorena Jessena- Petersena na dužnost civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu, prenosi Televizija Kosova, pozivajući se na izjave dužnosnika iz ureda visokog predstavnika Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Javiera Solane.

Soren Jessen-Petersen bit će peti civilni upravitelj UN-a na Kosovu. Njegovi prethodnici bili su Sergio Viera de Mello, nedavno ubijen u terorističkom napadu u Bagdadu, Bernard Kouchner, Hans Haekkerup, Michael Steiner i Harri Holkeri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙