FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu počeo prvi svjetski kongres dječje kirurgije

ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - U Zagrebu je danas započeo Prvisvjetski kongres dječje kirurgije koji je u hotelu Opera okupiti 800sudionika iz 72 zemlje.
ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - U Zagrebu je danas započeo Prvi svjetski kongres dječje kirurgije koji je u hotelu Opera okupiti 800 sudionika iz 72 zemlje.

Neke od glavnih tema skupa koji će trajati do 27. lipnja su neonatalna i minimalno invazivna kirurgija, transplantacija organa u djece, traumatologija, urologija te dječja plastična kirurgija, o čemu će idućih dana biti izneseno više stotina stručnih radova.

Organizaciju Kongresa u Zagrebu izborio je prije tri godine u japanskom gradu Kyotu tim dječjih kirurga Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj.

Tijekom kongresa održat će se i 12 sastanak Svjetskog udruženja dječjih kirurga (WOFAPS) te glavna skupština Europskog udruženja dječjih kirurga (EUPSA).

Na jednoj od popratnih manifestacija - Šestom kongresu Hrvatskog pedijatrijskog društva, koji će se baviti etikom u pedijatriji, bit će obilježena 100. godišnjica organizirane pedijatrijske skrbi u Hrvatskoj, budući da se njezinim začetkom smatra osnutak prvog dječjeg bolničkog odjela u Kliničkoj bolnici "Sestre milosrdnice".

Na Četvrtom hrvatskom kongresu dječje kirurgije hrvatski će stručnjaci obilježiti 30 godina te medicinske struke u nas. Dječjom kirurgijom u Hrvatskoj se danas bavi 60-ak specijalista u Klinici za dječje bolesti djece u Klaićevoj, zavodima za dječju kirurgiju u KBC-ima Zagreb i Rijeka te KB Split, a u osnutku je i Zavod za dječju kirurgiju u KB Osijek.

Jedan od problema s kojim se susreću jest pitanje subspecijalizacija iz dječje kirurgije u djelatnosti kardiokirurgije, traumatologije, plastične kirurgije i dječje urologije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙