FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠIBENIK: OTVOREN 44. MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL

ŠIBENIK, 20. lipnja 2004. (Hina) - Međunarodni dječji festival svečanoje otvoren u subotu na večer na Ljetnoj pozornici na Trgu Republike uŠibeniku dječjim mjuziklom "Ptica čudesnih krila" u kojem su nastupiličlanovi šibenskog dječjeg zbora "Zdravo maleni" koji ove godine slavi45. godina postojanja.
ŠIBENIK, 20. lipnja 2004. (Hina) - Međunarodni dječji festival svečano je otvoren u subotu na večer na Ljetnoj pozornici na Trgu Republike u Šibeniku dječjim mjuziklom "Ptica čudesnih krila" u kojem su nastupili članovi šibenskog dječjeg zbora "Zdravo maleni" koji ove godine slavi 45. godina postojanja.

U ime pokrovitelja, predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića, koji zbog službenih obveza nije bio nazočan otvorenju 44. Međunarodnog dječjeg festivala, nazočnima se obratila Maja Razović-Kocijan, savjetnica za kulturu u Uredu Predsjednika Republike.

Hrvatska ostvaruje sve preduvjete za ulazak u EU, a šibenski MDF svojim se postignućima već odavno integrirao u Europi i svijet, kazala je, uz ostalo, Maja Razović.

Prigodnim riječima na svečanosti otvaranja festivala djeci, publici i gostima obratila se i šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić.

Međunarodni dječji festival trajat će do 3. srpnja, a na njemu će biti izvedeno 97 dramskih, lutkarskih, glazbenih, književnih i filmskih programa među kojima je 29 inozemnih s izvođačima iz 14 zemalja. Prvi put će biti izvedene i dvije opere i to osječkog HNK i kazališta iz Bukurešta. Ukupno će na festivalu biti 1600 sudionika, a više od 300 djece sudjelovat će u 14 različitih kreativnih radionica. Novost festival je i SMS radionica haiku poezije.

Festival će pratiti i brojne izložbe. Tako će u Muzeju grada Šibenika biti postavljena izložba svjetski poznatog britanskog ilustratora Tonya Rossa, a u Šibenskom kazalištu izložba dječjih likovnih radova s japanskog Abiko dječjeg festivala.

Nakon duljeg vremena ponovno će biti organizirani stručni skupovi o dječjem stvaralaštvu i stvaralaštvu za djecu, a ove godine je tema status i uloga dramskih studija u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙