FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEČ PRVI U SVIJETU PO BROJU ORGANIZIRANIH KONGRESA

BEČ, 15. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Beč je lani bio najveći svjetskikongresni grad, objavilo je danas Međunarodno udruženje kongresa ikonvencija (ICCA) u svom izvješću.
BEČ, 15. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Beč je lani bio najveći svjetski kongresni grad, objavilo je danas Međunarodno udruženje kongresa i konvencija (ICCA) u svom izvješću.

Beč je zauzeo 1. mjesto s održanih 89 značajnih kongresa s međunarodnim sudionicima. Iza Beča slijedi Barcelona sa 78 kongresa, Singapur 75, Štokholm 70 i Lisabon 63. Iza njih slijede Berlin, Helsinki, Kopenhagen, Budimpešta i Madrid. Godinu ranije Beč je bio na 4. mjestu.

Na ICCA-ovoj listi država rangiranih po održanim kongresima, Austrija je lani zauzela 13. mjesto, s ukupno 111 kongresa, od kojih je 80 posto bilo organizirano u Beču. Na 1. mjestu je SAD s 232 kongresa, zatim Španjolska s 220 i Britanija sa 177.

Čelnik bečkog kongresnog ureda Christian Mutschlechner izjavio je da osim imidža prvog grada u svijetu po organizaciji kongresa, doprinos toga velik je i s ekonomske strane. Lani je u austrijskom glavnom gradu zbog kongresa ostvareno 600.000 noćenja, što je značilo stalni posao za 6.300 osoba, a bruto domaćem proizvodu doprinijelo 260 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙