FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

PARIZ - Pušači umiru prosječno deset godina ranije nego nepušači, ali prekidanje pušenja s 50 godina smanjuje tu opasnost na pola, prema istraživanju na 34.449 britanskih liječnika koji su praćeni tijekom pedeset godina, objavio je u utorak medicinski časopis British Medical Journal. Osobe rođene između 1900. i 1930. koje su pušile cijeli život, umrle su prosječno deset godina ranije nego one koje nisu nikada pušile, pokazalo je istraživanje koje je 1951. pokrenuo profesor Richard Doll sa sveučilišta Oxford. Prestanak pušenja sa 60, 50, 40 ili 30 godina omogućuje tri, šest, devet odnosno deset godina dulji život. Ako se prestane pušiti s 30, opasnost od prerane smrti povezane s duhanom se gotovo izbjegava, rezimiraju profesor Doll, danas 90-ogodišnjak i ostali autori istraživanja.

SYDNEY - Trideset i pet australskih olimpijaca pozirali su goli za kalendar koji je objavljen u posebnom izdanju magazina "Black+White". Među njima je i bivši svjetski plivački rekorder na 100m leptir Michael Klim. On je pozirao s ribom. "Smrdljiva je i sklizava. No, na kraju dana osjećao sam se slobodan i bio sam spreman sve ponoviti", izjavio je 26-godišnji Klim, koji će na OI u Ateni sudjelovati samo u štafeti 4x50 slobodno. Ovo nije prvi puta da magazin "Black+White" objavljuje slike golih australskih sportaša. To su učinili i prije olimpijskih igara 1996. i 2000. godine.

HANOI - Jedan čudotvorni iscjelitelj iz Vijetnama navodno je čovjek s najdužom kosom na svijetu, objavila je vijetnamska novinska agencija VNA u utorak. 67-godišnji Tran Van Hay već punih 31 godinu nije šišao kosu tako da mu je ona sad duga 6,2 m. Iscjelitelj Tran Van Hay živi u delti Mekonga. Dosad je na Guinessovoj web-stranici svjetski rekord u dužini kose držao jedan Tajlanđanin s kosom dugom 5,1 m.

LOS ANGELES - Komedija "Dodgeball: A True Underdog Story" zauzela je prvo mjesto na američkim kinoblagajanma proteklog vikenda, prema procjenama filmskih studija objavljenima u utorak. S Benom Stillerom u glavnoj ulozi, film je zaradio 30 milijuna dolara, dok se na drugom mjestu našao film Stevena Spielberga i Toma Hanksa "Terminal", s 18,7 milijuna dolara prihoda. "Harry Potter i zatočenik Azkabana" na trećem je mjestu, slijedi "Shrek 2" i "Garfield: The Movie".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙