FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ŠTO BRITANCI NISU ZNALI O HRVATSKOJ

ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Londonski The Daily Mirror uočiutakmice Europskog prvenstva u nogometu između Engleske i Hrvatskepredstavlja Hrvatsku u kratkom članku pod naslovom "Što niste znali oHrvatskoj".
ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Londonski The Daily Mirror uoči utakmice Europskog prvenstva u nogometu između Engleske i Hrvatske predstavlja Hrvatsku u kratkom članku pod naslovom "Što niste znali o Hrvatskoj".

U članku se od povijesnih činjenica o Hrvatskoj izdvaja da su Hrvati služili u vojsci Napoleona Bonapartea koji je, kako piše list, govoreći o hrvatskim konjanicima rekao da su Hrvati najbolji vojnici na svijetu. List podsjeća i da kravata potječe iz Hrvatske te piše da su ih hrvatski konjanici plaćenici nosili kako bi sakrili lica. Hrvatska je, nastavlja list, bila dio Titove komunističke federativne Jugoslavije a u srpnju 1991. pogođena je "građanskim ratom" između Hrvata i Srba. Na kraju članka Daily Mirror navodi da Hrvatska sada vodi pregovore o priključivanju Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙