FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu otvoren 18. Eurokaz

ZAGREB, 22. lipnja 2004. (Hina) - Predstavom "Tragedija Endogonidia" uizvedbi Teatra Societas Raffello Sanzio večeras je u Zagrebačkomkazalištu mladih otvoren 18. Eurokaz, međunarodni festival novogkazališta.
ZAGREB, 22. lipnja 2004. (Hina) - Predstavom "Tragedija Endogonidia" u izvedbi Teatra Societas Raffello Sanzio večeras je u Zagrebačkom kazalištu mladih otvoren 18. Eurokaz, međunarodni festival novog kazališta.

Societas Raffaello Sanzio osnovala je 1981. u talijanskoj Ceseni skupina mladih beskompromisnih umjetnika koji se nakon znanstvene i umjetničke naobrazbe uključuju u kazališno, video i filmsko te uže likovno i književno promišljanje. Ovo je njihovo četvrto predstavljanje na Eurokazu.

Ciklus "Tragedija Endogonidia", kako se navodi u programskom materijalu, započeo je u siječnju 2002. u Ceseni, sjedištu te kazališne udruge, u režiji Romea Castelluccija. Dramski ciklus razvija se u 11 odvojenih epizoda povezanih sa 10 europskih gradova. Ciklus će završiti u listopadu ove godine jedanaestom epizodom u Ceseni, na istom mjestu na kojem je i otpočeo.

Tragedija Endogonidia zamišljena je kao otvorena prezentacija koja svoje smjerove mijenja tokom tri produkcijske godine. Bruxelleska četvrta epizoda koja je večeras prikazana u Zagrebu, po zamisli redatelja Castelluccija, gradi predstavu "dvostrukih osi: ljudska tijela u njihovoj evoluciji - živa i udignuta nasuprot tijelima rastočenim prijašnjim, prisilnim okvirom zakona i jezika". Castelluccijev ciklus obrađuje u svakoj epizodi različite tragedijske parametre primjerice zbor, žrtveno janje, protagoniste, vatru, vrijeme. navodi se, uz ostalo, u programskom materijalu.

Na ovogodišnjem Eurokazu nastupit će i kazališta iz Španjolske, SAD-a, Japana, Francuske, Slovenije i Njemačke.

Na 18. Eurokazu, koji će trajati do 30. lipnja, ostvarit će se i suradnja zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti s Eurokazom, kroz razgovore i predavanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙