FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska- za utorak, 22. lipnja

ZAGREB, 22. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 22. lipnja.
ZAGREB, 22. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 22. lipnja.

ZAGREB - U povodu Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić položit će vijenac na Grobnicu narodnih heroja na zagrebačkom groblju Mirogoju (9,25 sati). Zatim će vijence položiti izaslanstvo Hrvatskog sabora, u kome će biti potpredsjednici Đurđa Adlešić, Luka Bebić i Mato Arlović, (9,30 sati) te izaslanstvo Vlade, predvođeno ministrom kulture Božom Biškupićem, (9,35 sati). Izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske i Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije i Grada Zagreba vijence će na Mirogoju položiti u 10 sati. Dan antifašističke borbe obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. kad je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antifašistička postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi. .

SISAK/BREZOVICA - U šumi Brezovica kod Siska, u Spomen parku antifašističke borbe Vlado Janić Capo kod spomenika Prvom partizanskom odredu, vijence će položiti izaslanici predsjednika Republike Stjepana Mesića: njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost Imra Agotić i savjetnik za obranu i vojna pitanja Petar Stipetić. Vijence će položiti i izaslanstva Vlade i Sabora. Na čelu Vladinog izaslanstva bit će potpredsjednica Jadranka Kosor, a u izaslanstvu će biti ministar obrane Berislav Rončević i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac. U izaslanstvu Hrvatskog sabora bit će Željko Krapljan, Željko Nenadić i Ivanka Roksandić. Vijence će položiti i predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista i Udruga antifašističkih boraca i antifašista Gline i Siska (u 9 sati).

ZAGREB - U Zagrebu počinje Međunarodni festival novog kazališta - Eurokaz, koji će do 30. lipnja ugostiti brojne umjetničke grupe, predvodnike u stvaranju novih kazališnih izričaja, plesa, performansa i ostalih srodnih umjetnosti. Prva je predstava "Tragedija endogonidia" talijanske grupe Societas Rafaello Sanzio (u 21 sat, ZKM u Teslinoj 7). Na Eurokazu će nastupiti i kazališta i glumačke družine iz Japana, Španjolske, Njemačke, Francuske, SAD-a i Slovenije. Prvi Eurokaz održan je u Zagrebu 1987. kao dio kulturnog programa Univerzijade, a onda postaje redovita godišnja manifestacija. Na njemu je do sada nastupilo više od 300 kazališta iz cijeloga svijeta. Eurokaz financiraju Gradski ured za kulturu Zagreba i Ministarstvo kulture.

Dežurni urednici:

prijepodne/poslijepodne: Dubravka Dadić

poslijepodne/navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙