FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRITANSKI ZASTUPNIK TERRY DAVIS NOVI GLAVNI TAJNIK VIJEĆA EUROPE

ZAGREB/STRASBOURG, 22. lipnja 2004. (Hina) - Laburistički zastupnik ubritanskom parlamentu Terry Davis izabran je za novog glavnog tajnikaVijeća Europe u mandatu od pet godina.
ZAGREB/STRASBOURG, 22. lipnja 2004. (Hina) - Laburistički zastupnik u britanskom parlamentu Terry Davis izabran je za novog glavnog tajnika Vijeća Europe u mandatu od pet godina.

Davis (66) je izabran već u prvom krugu glasovanja Parlamentarne skupštine VE nakon što je 157 zastupnika, što je apsolutna većina, glasovalo za njega, dok je 91 poklonio povjerenje dosadašnjem glavnom tajniku Walteru Schwimmeru i 51 Kristini Olujand.

Davis je već 28 godina zastupnik u britanskom parlamentu, u Parlamentarnoj skupštini VE je 12 godina, a od 2002. u njoj obnaša i dužnost predsjednika kluba socijalista. Posljednje tri godine bio je izvjestitelj o sukobu u Nagorno-Karabahu u odboru za političke poslove PS VE.

"Velika je čast biti izabran za glavnog tajnika najstarije političke organizacije u Europi", u kojoj je 45 zemalja članica, rekao je Davis nakon objavljivanja ishoda izbora.

Davis će novu dužnost preuzeti 1. rujna ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙