FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: KLJUČNI TJEDAN ZA JADRAN

ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Jadran je more sve siromašnije riboma u rješavanju tog problema ključnim bi se mogao pokazati ovaj tjedan,piše rimski Il Messaggero u ponedjeljak, podsjećajući da Europskaunija ovoga tjedna treba odrediti nasljednika Franza Fischlera "vrlomoćnog povjerenika za ribarstvo s kojim se Italija, u raznimokolnostima, našla na suprotstavljenim stajalištima".
ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Jadran je more sve siromašnije ribom a u rješavanju tog problema ključnim bi se mogao pokazati ovaj tjedan, piše rimski Il Messaggero u ponedjeljak, podsjećajući da Europska unija ovoga tjedna treba odrediti nasljednika Franza Fischlera "vrlo moćnog povjerenika za ribarstvo s kojim se Italija, u raznim okolnostima, našla na suprotstavljenim stajalištima".

U pitanju ribljeg fonda Jadrana bit će potrebno sučeliti se s mnogim ključnim pitanjima, a posebice s ukidanjem zabrane izlova u razdoblju mriještenja, ocjenjuje list i podsjeća da je 2004. posljednja godina u kojem će talijanska ribarska flota ostati u lukama kako bi se omogućila obnova ribljeg fonda,. Ova mjera više nije predviđena na razini Europske uniji jer nije u skladu s politikama drugih zemalja te će 2005. biti potrebno mijenjati politike, piše list.

Mnoge kategorije ribara, poglavito mali individualni ribari, već su izrazile bojazni i upozoravaju da će prilagodba zakonima Unije biti vrlo složena, napominje list i dodaje kako Italija ipak može računati na "ponovno uspostavljeni odnos suradnje sa zemljama Jadrana, a posebice Hrvatskom". Hrvatska je ukinula svoje "protekcionističke mjere" te sada sa Zagrebom razgovara o oblicima suradnje u stvaranju zona za obnovu ribljeg fonda i očuvanje okoliša, piše list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙