FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAMENEI: IRAN "NUŽNO" MORA POČETI PROIZVODITI NUKLEARNO GORIVO

TEHERAN, 21. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Vrhovni iranski vođa ajatolahAli Hamenei u ponedjeljak je ocijenio "nužnim" da Islamska Republika,u ime svoje "neovisnosti", svlada postupak proizvodnje nuklearnoggoriva, ali je zanijekao bilo kakvu namjeru za izradom atomske bombe.
TEHERAN, 21. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Vrhovni iranski vođa ajatolah Ali Hamenei u ponedjeljak je ocijenio "nužnim" da Islamska Republika, u ime svoje "neovisnosti", svlada postupak proizvodnje nuklearnog goriva, ali je zanijekao bilo kakvu namjeru za izradom atomske bombe.

"To je nužnost, jer ako iranski narod to ne uspije svladati, bit će ovisan o vanjskim čimbenicima, a kad te zemlje... odluče da nas više neće opskrbljivati, naše (nuklearne) centrale više neće sličiti ničemu", izjavio je Hamenei tijekom govora koji je prenosila televizija.

Namjera Irana da proizvodi vlastito nuklearno gorivo uzrok je velike zabrinutosti međunarodne zajednice, koja se boji da Teheran taj obogaćeni uran ne iskoristi u vojne svrhe.

"Iran ne pokušava proizvesti atomsko oružje, jer mu ono nije potrebno kako bi porazio svoje neprijatelje", izjavio je.

No glas Irana, koji je "glas neovisnosti i ponosa, bolje će se čuti u javnosti, osobito muslimanskih zemalja", ako uspije ovladati nuklearnom tehnologijom, kazao je vrhovni iranski vođa pred studentima teheranskog sveučilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙