FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRIGADE MUČENIKA AL-AQSE IZRADILE PLAN PRIMIRJA

JENIN, 21. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Jedna oružana skupina povezana spokretom Fatah izradila je dokument koji određuje njezine uvjete zapredah u njezinim napadima na Izrael, o čemu će razgovarati spalestinskom upravom u ponedjeljak, izjavio je u nedjelju jedan oddužnosnika tok pokreta.
JENIN, 21. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Jedna oružana skupina povezana s pokretom Fatah izradila je dokument koji određuje njezine uvjete za predah u njezinim napadima na Izrael, o čemu će razgovarati s palestinskom upravom u ponedjeljak, izjavio je u nedjelju jedan od dužnosnika tok pokreta.

"Izradili smo dokument, program Brigada mučenika Al-Aqse koji određuje naše uvjete za okončanje operacija protiv Izraela", rekao je u nedjelju navečer Zakaria Zubeidi koji zapovijeda tom radikalnom skupinom u području Jenina, prenosi AFP.

Taj prvi takav dokument, izrađen je u nedjelju navečer i poslan je predsjedniku palestinske samouprave Jaseru Arafatu i njegovom premijeru Ahmadu Koreiu, rekao je Zubeidi.

"O tome ćemo razgovarati sutra", dodao je.

U dokumentu se navode uvjeti skupine za primirje, među kojima je završetak opsade Arafata u njegovom stožeru u Ramallahu, izraelsko povlačenje do granica iz 1967., rušenje svih izraelskih naselja, oslobađanje palestinskih zatvorenika, te predaja tijela palestinskih aktivista ubijenih u napadima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙