FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

72-SATNO PRIMIRJE U NAJAFU IZMEĐU KOALICIJE I SADROVE MILICIJE

NAJAF, 1. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Snage koalicije i milicijaradikalnog šijitskog vođe Moqtade Sadra dogovorili su se da ćepoštovati 72-satno primirje u sukobu u Najafu, priopćio je u utorakguverner tog svetog šijitskog grada u središtu Iraka.
NAJAF, 1. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Snage koalicije i milicija radikalnog šijitskog vođe Moqtade Sadra dogovorili su se da će poštovati 72-satno primirje u sukobu u Najafu, priopćio je u utorak guverner tog svetog šijitskog grada u središtu Iraka.

"Tijekom 72-satnog primirja pripadnici Mehdijeve vojske (milicija Moqtade Sadra) moraju se povući, a svi pripadnici Mehdijeve vojske koji ne žive u Najafu moraju otići iz grada", izjavio je guverner Adnane al-Zorfi, kazavši da ga je o sporazumu izvijestio Christopher Ross, američki diplomat zadužen za pitanja na tom području.

Pripadnici milicije iz drugih iračkih gradova moraju se vratiti kući i predati oružje u središtima koja su otvorile koalicijske snage, kazao je istaknuvši da će iračke snage biti zadužene za sigurnost.

Guverner je izjavio da su američke snage spremne da otkupe oružje od milicije po cijeni od 100 dolara za kalašnjikov i 150 dolara za ručni raketni bacač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙