FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Agencija za privremeno zapošljavanje "UPS"

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Agencija za privremeno zapošljavanjeUPS, osnovana prije deset mjeseci u Karlovcu, otvorila je u svibnjuured u Zagrebu, izvijestio je na prezentaciji UPS-a njezin direktorŽeljko Pavlić.
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Agencija za privremeno zapošljavanje UPS, osnovana prije deset mjeseci u Karlovcu, otvorila je u svibnju ured u Zagrebu, izvijestio je na prezentaciji UPS-a njezin direktor Željko Pavlić.

Dosad je po njegovim riječima, UPS privremeno zaposlio 48 osoba s prosječnim trajanjem radnog angažmana je 2 mjeseca. Ugovaranje angažmana radnika agencija obavlja tako da s klijentom - poslodavcem sklopi ugovor o ustupanju radnika, a radnici radni odnos zasnivaju s UPS-om.

Radnici tijekom privremenog rada imaju prava iz radnog odnosa (zdravstveno i mirovinsko osiguranje, radni staž, plaća i naknada plaće), no koristi imaju i poslodavci kojima se smanjuje trošak angažiranja radne snage za privremene potrebe koji je i do 35 posto niži u odnosu na primjerice ugovor o djelu, a država na privremeni rad naplaćuje poreze i doprinose, kaže Pavlić.

Osnivanje agencije pozdravio je načelnik Odjela za tržište rada pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Luka Krznarić. Po njegovim riječima, osnivanje agencija za privremeno zapošljavanje, kojih je u Hrvatskoj trenutno četiri, pokazuje da je zaživjelo fleksibilno tržište rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙