FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTARSTVO OBRANE RASPISUJE NATJEČAJ ZA ŠKOLOVANJE ČASNIKA

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Ministarstvo obrane će u sklopuprojekta "Kadet" ,11. lipnja raspisati u dnevnom tisku natječaj zamogućnost školovanja zainteresiranih kandidata, u skladu s potrebamaOružanih snaga RH, na civilnim fakultetima s ugrađenim vojnimmodulima, uz osiguran smještaj i prehranu u vojnim objektima.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Ministarstvo obrane će u sklopu projekta "Kadet" ,11. lipnja raspisati u dnevnom tisku natječaj za mogućnost školovanja zainteresiranih kandidata, u skladu s potrebama Oružanih snaga RH, na civilnim fakultetima s ugrađenim vojnim modulima, uz osiguran smještaj i prehranu u vojnim objektima.

Projektom "Kadet" obuhvaćena su Sveučilišta u Zagrebu i Splitu.

Nakon školovanja stipendisti postaju časnici Oružanih snaga te se raspoređuju po potrebi Oružanih snaga.

Glavni je cilj projekta osigurati prijam visoko osposobljenih mladih časnika u sastav OS-a kako bi se poboljšalo funkcioniranje cjelokupna sustava upravljanja ljudskim resursima i podigla kvaliteta osoblja (časnika) boljom obrazovnom i dobnom strukturom, ističe se u priopćenju Ministarstva obrane.

U ovogodišnjem prvom naraštaju studenata kadeta (školska godina 2003./2004.) upisano su 72 studenta - od kojih 18 u Splitu i 54 u Zagrebu, a nastavu pohađaju na devet fakulteta u Zagrebu i šest u Splitu.

Kandidati za stipendije Ministarstva obrane od 1. godine studija u statusu kadeta od akademske godine 2004/2005. na Sveučilištima u Zagrebu i Splitu trebaju ispuniti ove uvjete: da su državljani Republike Hrvatske rođeni 1984. ili poslije, da su upisali 1. godinu redovita studija, da ispunjavaju propisane kriterije za kadeta na temelju psihologijskog ispitivanja i zdravstvenih pregleda, da zadovoljavaju sigurnosne kriterije te da postignu odgovarajući rezultat na pregledu za novake (za muškarce).

Nakon objave natječaja kandidati će prijave podnositi uredima za obranu u kojima se nalaze u vojnom upisniku.

Budući da je to nov način školovanja za Oružane snage, prva dva naraštaja studenata koja ulaze u taj projekt, tj. stečena iskustva bit će analizirana i vrjednovana kako bi standardizirali svi poslovi u vezi s tim načinom školovanja te dobio kvalitetan, učinkovit i jasan sustav školovanja za OS RH, ističe se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙