FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

štimac radin sudjelovala na sastanku odbora ZA RAVNOPRAVNOST ŽENA I MUŠKARACA vIJEĆA eUROPE

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Predstojnica Vladina Ureda zaravnopravnost spolova Helena Štimac Radin sudjelovala je na 30.sastanku Odbora za ravnopravnost žena i muškaraca Vijeća Europe (CDEG)koji je održan u Strasbourgu od 16. do 18. lipnja.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Predstojnica Vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin sudjelovala je na 30. sastanku Odbora za ravnopravnost žena i muškaraca Vijeća Europe (CDEG) koji je održan u Strasbourgu od 16. do 18. lipnja.

U sklopu redovitih aktivnosti Odbora, a temeljem rasprave o dosadašnjim projektima i preporukama Vijeća Europe usuglašen je plan aktivnosti usmjerenih suzbijanju trgovanja ljudskim bićima, promoviranju ravnopravnosti spolova u nacionalnim politikama, ulozi žena u izgradnji mira i sprječavanju sukoba, uravnoteženoj participaciji muškaraca i žena u procesu donošenja odluka itd.

Odbor je također raspravljao o pripremi 6. Europske ministarske konferencije o ravnopravnosti muškaraca i žena koja će se u lipnju 2006. održati u Stockholmu.

Ured za ravnopravnost spolova podnio je Odboru VE nadopunu izvješća o zakonodavnim promjenama i ostalim nacionalnim mehanizmima donijetim u razdoblju od 1995. godine do danas u području promicanja i zaštite načela ravnopravnosti spolova, navodi se u priopćenju iz Ureda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙