FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANKCIJE GRADONAČELNIKU KOJI JE OBAVIO PRVO HOMOSEKSUALNO VJENČANJE U FRANCUSKOJ

BEGLES, 5. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Protiv gradonačelnika Beglesa,grada pored Bordeauxa, koji je u prvi homoseksualni brak u Francuskoju subotu spojio Bertranda Charpentiera i Stephenea Chapina odmah jepokrenuta "procedura sankcija", izjavio je francuski ministarunutarnjih poslova Dominique de Villepin.
BEGLES, 5. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Protiv gradonačelnika Beglesa, grada pored Bordeauxa, koji je u prvi homoseksualni brak u Francuskoj u subotu spojio Bertranda Charpentiera i Stephenea Chapina odmah je pokrenuta "procedura sankcija", izjavio je francuski ministar unutarnjih poslova Dominique de Villepin.

"Pokrenuo sam proces protiv gradonačelnik Beglesa provodeći Opći zakon o teritorijalnim zajednicama", kazao je De Villepin.

Državni tužitelj u Bordeauxu je već ranije izrazio svoje protivljenje ovom braku jer zakon, prema njegovim riječima, ne dopušta sklapanje braka između osoba istog spola.

Gradonačelnik Beglesa je, prema De Villepinu, "odlučio u suprotnosti s pravilima civilnog zakona na koje ga je podsjetio tužitelj spojiti u brak dvije osobe istog spola".

Dvojica muškaraca su došli pred zgradu gradonačelnika u Beglesu, pored Bordeauxa, u smeđem Rolls Royceu uz pljesak više pristaša homoseksualnih brakova, ali i uz negodovanje onih koji se takvim brakovima protive.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙