FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAVJETOVANJE O JAVNOJ NABAVI

ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Zakonodavstvo o javnoj nabavi jeloše, stvara probleme svima, kako naručiteljima tako i ponuđačima,postoji niz pravnih praznina, kontradiktornih stvari u samom zakonu,zbog čega i kontrolna tijela imaju problema.
ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Zakonodavstvo o javnoj nabavi je loše, stvara probleme svima, kako naručiteljima tako i ponuđačima, postoji niz pravnih praznina, kontradiktornih stvari u samom zakonu, zbog čega i kontrolna tijela imaju problema.

Istaknuto je to na današnjem savjetovanju "Javna nabava: pravno uređenje i praksa", koji su organizirali Narodne novine i Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave.

Kako je jedan od problema i nedovoljna edukacija osoba uključenih u posao javne nabave, tijekom savjetovanja govorit će se o javnoj nabavi u sustavu prava, proceduri zaštite prava iz osnova javne nabave, potrebnoj dokumentaciji, posebno tehničkim specifikacijama nadmetanja, planiranju i financiranju javne nabave, te radu Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

To je samostalno, neovisno državno tijelo odgovorno Hrvatskom saboru, a u njegovoj je nadležnosti nadzor rada zakonitosti postupaka u javnoj nabavi kroz rješavanje žalbi u postupku javne nabave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙