FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JUKOS PREDLOŽIO RUSKOJ VLADI NAČIN PLAĆANJA POREZNOG DUGA

MOSKVA, 15. lipnja 2004. (Hina/AP) - Iz naftne kompanije Jukospredložili su ruskoj vladi plan za rješavanje problema neplaćenogporeza u visini 3,4 milijarde američkih dolara (99,4 milijardirublji), koji je zaprijetio stečajem tog najvećeg ruskog izvoznikanafte.
MOSKVA, 15. lipnja 2004. (Hina/AP) - Iz naftne kompanije Jukos predložili su ruskoj vladi plan za rješavanje problema neplaćenog poreza u visini 3,4 milijarde američkih dolara (99,4 milijardi rublji), koji je zaprijetio stečajem tog najvećeg ruskog izvoznika nafte.

Prijedlog je poslan premijeru Mikhailu Fradkovu, no glasnogovornik Jukosa Alexander Shadrin nije želio iznijeti pojedinosti iz toga prijedloga. Kompanija bi mogla prodati imovinu i vjerojatno izdati novu emisiju dionica kako bi platila porezni dug, objavio je ruski poslovni dnevni list Vedomosti.

"Nije vjerojatno da će ruska vlada pristati na prijedlog Jukosa budući je konflikt dugotrajan", smatra analitičar pri Troika Dialogu u Moskvi, Valery Nesterov. "Još nije jasno što vlada želi učiniti s Jukosom i tko će od toga imati koristi".

Ruski sud za nekoliko bi dana mogao proglasiti stečaj te kompanije zbog problema s poreznom upravom oko poreznog duga iz 2000. Mikhail Hodorkovski, najbogatiji Rus i najveći dioničar te kompanije, te njegov partner Platon Lebedev optuženi su za prijevaru i krađu. Oboje niječu optužbe. Jukos, koji proizvodi petinu ukupne ruske proizvodnje nafte, zanijekao je optužbe za neplaćanje poreza.

Jukos bi mogao prodati svoj udjel u Sibneftu te imovinu koju ima u East Siberian Oil and Gas Co. "Uprava Jukosa mogla bi pokušati zadržati konfiguraciju kompanije prodajući imovinu od sekundarnog značaja", piše taj list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙