FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BANJA LUKA:DIREKTOR PIVOVARE OPOVRGAVA PREKAPANJE SAMOSTANSKOG GROBLJA

BANJA LUKA, 17. lipnja 2004. (Hina) - Direktor "Banjolučke pivovare"Predrag Radić izjavio je u četvrtak Srpskoj novinskoj agenciji SRNA dau krugu pivovare nije uništeno staro groblje redovnika cistercita(trapista) utemeljitelja samostana "Marija Zvijezda".
BANJA LUKA, 17. lipnja 2004. (Hina) - Direktor "Banjolučke pivovare" Predrag Radić izjavio je u četvrtak Srpskoj novinskoj agenciji SRNA da u krugu pivovare nije uništeno staro groblje redovnika cistercita (trapista) utemeljitelja samostana "Marija Zvijezda".

Radić pretpostavlja da se radi o medijskoj podvali agencije HINA, kao i o pokušaju da se "novinskom patkom" skrene pozornost s problema izbjeglih Srba iz Hrvatske, prenosi Srna.

Direktor "Banjolučke pivovare" tvrdi da ih nikada nitko od redovnika nije obavijestio o eventualnom postojanju groblja i kaže da imaju "dobru suradnju sa redovnicima".

Najstariji od trojice preostalih redovnika u samostanu cistercita-trapista pater Anton – Tonči Goričanec u srijedu je za HINU izjavio , a u četvrtak potvrdio, da je groblje ucrtano u Gruntovnici, te da su u njemu pokopana 162 redovnika, među njima i dva opata i da je groblje prekopano bez znanja i suglasnosti samostana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙