FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U EUROPU SAMO ISPUNJAVANJEM OBVEZA PREMA MEĐUNARODNOM SUDU

BEOGRAD,7. lipnja 2004.(Hina) - Srbiji i Crnoj Gori i Bosni iHercegovini zajednička je težnja integracija u Europu i euroatlanskeinstitucije, čega nema bez ispunjavanja obveza obiju država premaMeđunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu, izjavili su visoki predstavnikza BiH Paddy Ashdown i ministar vanjskih poslova Srbije i Crne GoreVuk Drašković nakon razgovora u ponedjeljak u Beogradu.
BEOGRAD,7. lipnja 2004.(Hina) - Srbiji i Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini zajednička je težnja integracija u Europu i euroatlanske institucije, čega nema bez ispunjavanja obveza obiju država prema Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu, izjavili su visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown i ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković nakon razgovora u ponedjeljak u Beogradu.

"Raspoloženje u Europi se mijenja, otvaraju se vrata prema istoku, ali Balkan mora shvatiti da prozor u Europu možda neće biti otvoren onoliko koliko mi to želimo. Zemlje Balkana moraju nešto ponuditi Europi, a ne da se pred njezinim vratima pojave kao prosjaci", kazao je Ashdown novinarima nakon razgovora s ministrom Draškovićem.

Asdown je također izjavio da je Bosna i Hercegovina

ispunila uvjete da za dva tjedna uđe u "Partnerstvo za mir", ali da je suradnja s Haškim sudom i dalje problem, te da Republika Srpska mora ispuniti svoje obveze u suradnji s Haškim sudom i uhićenju optuženih za ratne zločine.

"Stajalište Republike Srpske da ne mora ispunjavati obveze prema međunarodnom pravu opasno je stajalište", naglasio je Ashdown, dodajući da o suradnji treba pružiti "konkretan dokaz", za što nema više mnogo vremena.

"Ispunjavanje obveza prema Haškom sudu naša je dužnost i obrana srpske časti i kulture", kazao je Drašković novinarima, dodajući da je za Srbiju i Crnu Goru, jednako kao i za Bosnu i Hercegovinu, neispunjavanje tih obveza glavna prepreka za ulazak u europske integracije.

Visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown se u Beogradu sastao i sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom i predsjednikom Građanskog saveza Srbije i bivšim ministrom vanjskih poslova Goranom Svilanovićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙