FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEOGRAD: PADDY ASDOWN NA RAZGOVORIMA S DUŽNOSNICIMA SRBIJE I SCG

BEOGRAD: PADDY ASDOWN NA RAZGOVORIMA S DUŽNOSNICIMA SRBIJE I SCGBEOGRAD,7. lipnja(Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu i HercegovinuPaddy Ashdown doputovao je u Beograd, gdje će se u ponedjeljak sastatis dužnosnicima Srbije i državne zajednice Srbije i Crne Gore, s kojimaće razgovarati o ulozi i podršci službenog Beograda provođenjuDaytonskog sporazuma.
BEOGRAD,7. lipnja(Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Paddy Ashdown doputovao je u Beograd, gdje će se u ponedjeljak sastati s dužnosnicima Srbije i državne zajednice Srbije i Crne Gore, s kojima će razgovarati o ulozi i podršci službenog Beograda provođenju Daytonskog sporazuma.

Kako je najavljeno, Ashdown će razgovarati sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom, ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vukom Draškovićem, te srbijanskim ministrom policije Draganom Jočićem.

Kako je u ponedjeljak javio dopisnik Radija B92 iz Sarajeva, Asdown smatra da službeni Beograd može "uvjeriti rukovodstvo Republike Srpske da budućnost Srba u Bosni i Hercegovini leži u toj državi, a izvan Bosne i Hercegovine u Europi", te da vlasti Republike Srpske moraju s obećanja prijeći na konkretne rezultate u suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu.

Predviđeni su i razgovori o gospodarskoj suradnji, viznom režimu, dvojnom državljanstvu, slobodnoj trgovini i korekciji granica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙