FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bioetički simpozij Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju HLZ-a

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - U organizaciji Povjerenstva zamedicinsku etiku i deontologiju Hrvatskoga liječničkoga zbora (HLZ)danas je u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu održan IV. proljetnibioetički simpozij na temu "Liječnik i javnost".
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - U organizaciji Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju Hrvatskoga liječničkoga zbora (HLZ) danas je u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu održan IV. proljetni bioetički simpozij na temu "Liječnik i javnost".

Na simpoziju su sudjelovali liječnici te predstavnici udruga bolesnika, a kako je priopćeno iz Hrvatskog liječničkog zbora, "nisu se odazvali novinari".

Nakon rasprave prihvaćeni su zaključci u kojima se navodi da "liječnici žele nastaviti dijalog s predstavnicima medija", da se "u javnom nastupu liječnika apsolutno obvezuje poštivanje liječnike tajne", da su "liječnici i novinari obvezni iznositi samo provjerene medicinske istine zasnovane na medicini koja se temelji na dokazima", da "liječnici obiteljske medicine jesu temelj zdravstvene zaštite" te da "udruge bolesnika moraju efikasnije djelovati na zdravstvenu legislativu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙