FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PREDSTAVNICI HRVATSKIH SRBA ZADOVOLJNI SANADEROVOM VLADOM

ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Srbi se nisu pokajali što supotpisali sporazum o potpori Sanaderovoj vladi jer "predsjednikhrvatske vlade Ivo Sanader vodi proeuropsku politiku, on je modernipolitičar koji shvaća da bez rješenja problema srpskog pitanja koje jevezano za Hrvatsku, nema ni puta u Europsku uniju", ocijenio je urazgovoru za Deutsche Welle predsjednik SDSS-a i saborski zastupnikVojislav Stanimirović.
ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Srbi se nisu pokajali što su potpisali sporazum o potpori Sanaderovoj vladi jer "predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader vodi proeuropsku politiku, on je moderni političar koji shvaća da bez rješenja problema srpskog pitanja koje je vezano za Hrvatsku, nema ni puta u Europsku uniju", ocijenio je u razgovoru za Deutsche Welle predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Vojislav Stanimirović.

Govoreći o predsjedničkim izborima u Srbiji, Vojislav Stanimirović nije se želio izjasniti podupire li čelnika radikala Tomislava Nikolića ili čelnika Demokratske stranke Borisa Tadića, no bilo kakva "opcija koja zagovara ponovno mijenjanje granica ne bi ovog trenutka dovela Srbiju na dobar put", kaže Stanimirović u razgovoru za postaju.

Pomoćnik hrvatskog ministra zadužen za obnovu Stanko Janić u izjavi za DW izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim tempom obnove u ratu porušenih srpskih kuća koje je "u skladu sa svim predviđenim aktivnostima iz sporazuma SDSS-a sa HDZ-om". "U skladu s tim dogovorom 4 tisuće kuća upravo se obnavlja a na tome sudjeluje više od tristo građevinskih tvrtki i više od 70 projektantskih kuća. Istodobno, oko 5 tisuća kuća se obnavlja dodjelom novčanih sredstava vlasnicima koji sami obnavljaju kuće jer su procjenjena oštećenja manjeg stupnja. Pored toga svih devet tisuća vlasnika , nakon obnove, dobit će i nužni smještaj", kaže Janić u razgovoru i poziva izbjegle iz Hrvatske da do kraja ove godine napišu zahtjev za stambeno zbrinjavanje i dostave dokumente da su bili nosioci stambenog prava u Hrvatskoj, kao i dokaz da će živjeti u stanu koji budu dobili.

Postaja bilježi da su Stanimirović i Janić u utorak su sudjelovali na konferenciji "Pozitivni propisi i moguća pravna rešenja koja nudi Vlada Hrvatske izbjeglicama hrvatskim državljanima koji borave u Srbiji i Vojvodini" a koja je održana u Skupštini Vojvodine povodom Međunarodnog dana izbjeglica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙