FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSETIJA SPREMNA NA SUKOB AKO GRUZIJSKE SNAGE PRIJEĐU "GRANICU"

MOSKVA, 31. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Čelnik Južne Osetije EduardKokoiti, vođa pobunjene gruzijske pokrajine, upozorio je u ponedjeljakda će milicija samoproglašene "republike" žestoko uzvratiti akogruzijske snage prijeđu "granicu" koja tu pokrajinu dijeli od ostatkaGruzije.
MOSKVA, 31. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Čelnik Južne Osetije Eduard Kokoiti, vođa pobunjene gruzijske pokrajine, upozorio je u ponedjeljak da će milicija samoproglašene "republike" žestoko uzvratiti ako gruzijske snage prijeđu "granicu" koja tu pokrajinu dijeli od ostatka Gruzije.

"U potpunosti nadziremo stanje", kazao je Kokoiti za rusku televizijsku postaju NTV.

"Kao glavni zapovjednik naložio sam primjenu sile ukoliko se povrijedi granica Južne Osetije", izjavio je čelnik pobunjene pokrajine koja je zapravo neovisna i želi se pripojiti Sjevernoj Osetiji koja je dio Ruske Federacije.

Gruzija je u ponedjeljak demonstrativno poslala elitne postrojbe s četiristotinjak ljudi kao i helikoptere, na administrativnu granicu koja Južnu Osetiju dijeli od ostatka gruzijskog područja, pokazujući spremnost da "uvede reda" na području pobunjene pokrajine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙