FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLOVAČKA PODRŽAVA ULAZAK RH U EU I NATO

ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Slovačka podržava ulazak Hrvatske uEU i NATO i spremna joj je na tom putu pomoći svojim iskustvom,izjavio je u srijedu u Zagrebu predsjednik slovačkog parlamenta PavolHrušovski nakon sastanka sa svojim domaćinom, predsjednikom Hrvatskogsabora Vladimirom Šeksom.
ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Slovačka podržava ulazak Hrvatske u EU i NATO i spremna joj je na tom putu pomoći svojim iskustvom, izjavio je u srijedu u Zagrebu predsjednik slovačkog parlamenta Pavol Hrušovski nakon sastanka sa svojim domaćinom, predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom.

Hrušovski i Šeks razgovarali su o najvažnijim međunarodnim pitanjima te međuparlamentarnoj suradnji između dviju zemalja.

"Izrazio sam potporu ulasku Hrvatske u punopravno članstvo Sjevernoatlantskog saveza i EU", rekao je Hrušovski novinarima nakon sastanka.

"Uvjeravam vas da ću učiniti sve na razini slovačkog parlamenta da se te hrvatske težnje i ostvare", poručio je .

Šeks je slovačkom kolegi čestitao na ulasku njegove zemlje u punopravno članstvo EU i NATO i zahvalio na iskazanoj potpori.

Na sastanku je istaknuta važnost nastavka međuparlamentarne suradnje između dviju zemalja.

"Suradnja s Narodnim vijećem Slovačke omogućit će Hrvatskom saboru korištenje slovačkih iskustava vezanih za legislativu u približavanju EU i NATO-u", rekao je Šeks.

Predsjednik slovačkog parlamenta Pavol Hrušovski sastat će se tijekom dana i s predsjednikom hrvatske Vlade Ivom Sanaderom a primit će ga i predsjednik RH Stjepan Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙