FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIŠKUPIĆ PRIMIO DOBITNIKA OVOGODIŠNJE ININE NAGRADE JANA JANKOVIČA

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić primioje danas Jana Jankoviča, jednog od najproduktivnijih slovačkih isvjetskih prevoditelja i proučavatelja hrvatske književnosti, u povodudodjele Inine godišnje nagrade za promicanje hrvatske kulture usvijetu za 2003.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić primio je danas Jana Jankoviča, jednog od najproduktivnijih slovačkih i svjetskih prevoditelja i proučavatelja hrvatske književnosti, u povodu dodjele Inine godišnje nagrade za promicanje hrvatske kulture u svijetu za 2003.

U Jankovičevu prevoditeljskom opusu hrvatska književnost predstavljena je svim književnim vrstama, a prevladavaju djela suvremenih autora.

Ministar Božo Biškupić čestitao je autoru na nagradi, te je naglasio kako će Ministarstvo kulture pomagati prevođenje hrvatskih knjiga koje će se tiskati izvan zemlje.

Razgovoru je bio nazočan i Julius Loerincz, savjetnik u Veleposlanstvu Republike Slovačke u Hrvatskoj.

Hrvatska i Slovačka imaju tradicionalno dobre međudržavne odnose, a nastojat će se intenzivirati i kulturna razmjena na likovnom, glazbenom i drugim područjima, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙