FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HIDO BIŠČEVIĆ SA SLOVAČKIM MINISTROM VANJSKIH POSLOVA

ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Državni tajnik za politička pitanja uhrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević u ponedjeljak jeu Bratislavi razgovarao sa slovačkim ministrom vanjskih poslovaEduardom Kukanom koji je izrazio aktivnu potporu Slovačke donošenjuodluke Europskog vijeća o statusu kandidata RH za članstvo u EU kao iodređivanju početka pregovora tijekom prvog tromjesečja sljedećegodine, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.
ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Državni tajnik za politička pitanja u hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević u ponedjeljak je u Bratislavi razgovarao sa slovačkim ministrom vanjskih poslova Eduardom Kukanom koji je izrazio aktivnu potporu Slovačke donošenju odluke Europskog vijeća o statusu kandidata RH za članstvo u EU kao i određivanju početka pregovora tijekom prvog tromjesečja sljedeće godine, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Biščević se sastao i s državnim tajnikom u slovačkom ministarstvu vanjskih poslova Ivanom Korčokom s kojim je razmotrio pitanja vezana uz daljnji razvitak suradnje dviju država, posebice glede pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, u čemu je Slovačka ponudila stručnu pomoć i prijenos znanja i iskustava.

Razmijenjena su mišljenja o daljnjem jačanju aktivnosti u okviru regionalnih foruma u Srednjoj Europi, a razmotrena je i situacija na jugoistoku Europe pri čemu je obostrano istaknuto da je europska perspektiva svih država obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja najbolje jamstvo za ostvarivanje trajne stabilnosti i jačanje demokratskih procesa u tom dijelu Europe.

Stanje bilateralnih odnosa između Hrvatske i Slovačke ocijenjeno je visokom ocjenom te su dogovoreni konkretni koraci u pravcu daljnjeg jačanja suradnje između dviju država na bilateralnom i multilateralnom planu, dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙