FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

vlada dala punu podršku internetizaciji

ZAGREB,11. lipnja(Hina) - Vlada premijera Ive Sanadera dala je danaspunu podršku projektu internetizacije za ovu godinu, sastavnom dijeluPrograma e-Hrvatska 2007.
ZAGREB,11. lipnja(Hina) - Vlada premijera Ive Sanadera dala je danas punu podršku projektu internetizacije za ovu godinu, sastavnom dijelu Programa e-Hrvatska 2007.

Taj Program građanima do 2007. treba omogućiti da putem računala obavljaju niz usluga, od prijave poreza na dohodak, socijalnih naknada, do izdavanja građevinskih dozvola, prijava policiji, ishođenja izvoda iz matičnih knjiga, do zdravstvenih usluga i upisa na visokoškolske ustanove.

Ako se to napravi, smanjuje se administracija, građani štede novac, vrijeme i živce, istaknuo je premijer Ivo Sanader, tvrdeći da će se na taj način napraviti i značajan iskorak u suzbijanju mita i korupcije.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić navodi da će do ulaska u punopravno članstvo EU Hrvatska morati ostvariti 80 posto njihovih normi u informatizaciji.

Iznio je i podatak da je objedinjavanjem javne nabave za nabavu informatičke opreme za državnu upravu ušteđeno 11,2 milijuna kuna, odnosno petina sredstava.

Naime, planirana cijena opreme bila je 54 milijuna kuna, a nakon javne dražbe ta je cijena smanjena na 43 milijuna kuna.

Prihvaćajući Operativni program projekta internetizacije za ovu godinu, Vlada je odobrila da se iz proračunske pričuve za njega izdvoji tri milijuna kuna.

Vlada je danas osnovala i Koordinacijsku skupinu i tehničku radnu skupinu koja će pratiti korištenje sredstava koja Hrvatska dobiva iz inozemnih izvora.

Na čelu te Koordinacije koja ima pet članova je potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang.

Imenovala je i Nacionalni odbor za provedbu inicijative Europske zajednice Interreg III, koja je jedan od okvira unutar kojeg se mogu korisititi sredstva na regionalnoj razini.

U tom je odboru 38 članova, a imenovani su i njihovi zamjenici, dok će nacionalni koordinator biti pomoćnik ministrice europskih integracija Davor Čilić.

Počevši od 20. lipnja, osiguranici s europskom karticom slovenskog Zavoda za zdravstveno osiguranje, moći će koristiti zdravstvenu zaštitu za vrijeme privremenog boravka u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙