FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKO-AUSTRALSKI SLIKAR BILLICH PRIREDIO IZLOŽBU U UN-U

WASHINGTON/NEW YORK,16. lipnja(Hina) - Izložba radovahrvatsko-australskog slikara Charlesa Billicha otvorena je u utorak uUjedinjenim narodima u New Yorku.
WASHINGTON/NEW YORK,16. lipnja(Hina) - Izložba radova hrvatsko-australskog slikara Charlesa Billicha otvorena je u utorak u Ujedinjenim narodima u New Yorku.

Retrospektivna izložba Billichevih radova pod nazivom "Ujedinjeno čovječanstvo" postavljena je u predvorju zgrade tajništva Ujedinjenih naroda.

Organizator izložbe su Ujedinjeni narodi uz pokroviteljstvo hrvatske i australske misije pri UN-u.

Slike s motivima iz cijeloga svijeta slave međunarodno zajedništvo u Svjetskoj organizaciji koja ga otjelovljuje, rekao je Billich na svečanosti otvaranja.

Izložio je slike sa športskim temama te motivima iz Kine, Australije i nekoliko portreta hrvatskih znanstvenika i izumitelja na kojima su Faust Vrančić, Ruđer Bošković i Slavoljub Penkala.

Hrvatski veleposlanik pri UN-u Vladimir Drobnjak rekao je na prigodnoj svečanosti kako su Ujedinjeni narodi kao međunarodna organizacija pravo mjesto za izlaganje Billichevih slika koje se bave temama iz cijeloga svijeta.

Billichev izniman duh i talent iskovani su u dramatičnim osobnim iskustvima u karijeri dugoj već četrdesetak godina i doveli ga do značajnih umjetničkih uspjeha, među koje on ubraja i čast da su njegovi radovi izloženi i u Vatikanu, stoji u materijalima uz izložbu.

Billich je rođen u Lovranu, a sada živi i radi u Australiji.

Slika i crta u svim tehnikama i radi skulpture u plemenitim i poluplemenitim metalima, a sam svoj rad označava kao nadrealistički.

Izlagao je u nizu svjetskih umjetničkih centara poput Londona, New Yorka, Tokia, a izložbe je priredio i u Zagrebu i Mostaru te u svom rodnom Lovranu.

Dobitnik je mnogih nagrada među ostalim Spoleto nagrade u Italiji, a njegovi radovi izloženi su u galerijama i zbirkama na pet kontinenata. Njegova slika "Ujedinjeno čovječanstvo", rađena povodom stogodišnjice dodjele prve Nobelove nagrade za mir Henryju Dunantu, izložena je u Ujedinjenim narodima u Švicarskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙